Існують прості правила приготування млинців, завдяки елементарним фішкам страва виходить, мов із ресторану — витонченою і ніжною. Ці секрети працюють навіть у тих випадках, якщо не використовується сода, розпушувач та дріжджі.
Для млинців потрібно взяти:
- молоко - 250 мл
- кип’яча вода - 150 г мл
- борошно вищого ґатунку - 150 г
- яйця курячі - 2 шт.
- цукор - 30 г
- олія рафінована - 1 ст. л.
- сіль - 0,5 ч. л.
Як готуємо:
1. До яєць додаємо цукор, сіль і збиваємо міксером до утворення пишної піни. Продовжуючи збивати, вливаємо тепле молоко. Коли тісто стане однорідним, просіюємо борошно і перемішуємо.
2. Додаємо олію і відразу вливаємо воду-окріп — перемішуємо міксером. У тісто не має бути грудочок, консистенція досить рядка — не думайте навіть додавати ще борошно, все правильно, має бути рідким.
3. Сковороду розігріваємо. Випікаємо на максимальній потужності.
4. Перед смаженням потрібно змастити сковорідку олією, один млинець — це один ополоник тіста, але орієнтуйтеся на діаметр власної сковорідки.
5. Смажимо дуже швидке — 15-20 секунд кожну сторону.
А ось і 3 фішки таких тонких млинців із мережкою:
1. Яйця збивають до стійкої піни.
2. Випікають на максимальному вогні та трішки змащеній олією сковороді, якщо вона не антипригарна.
3. Для тонких млинців тісто обов’язково має бути рідким.