Любите смакувати молоду картопельку, але вам не до вподоби чистити дрібну бульбу? Скористайтесь цими порадами - і процес приготування стане приємнішим і швидшим.
Чистимо картоплю кам'яною сіллю
Чим грубша сіль, тим краще. Молоду картоплю добре помийте. Візьміть щільний поліетиленовий пакет, насипте в нього грубу сіль і додайте картоплю. Добре потріть, щоб шкірка відокремилася від бульб, а потім помийте картоплю під проточною водою. Також можна засипати картоплю в каструлю й туди додати сіль, закрити кришкою та добряче потрусити.
Чистка картоплі завдяки перепаду температур
Покладіть молоду картоплю у таз чи каструлю й залийте холодною водою. Потріть картоплини одна об одну, після чого залийте окропом на дві хвилини. Злийте гарячу воду й залийте холодну. Опісля цього промийте картоплю під проточною водою.