U-News » Про все » Сливовий перевернутий пиріг - ідеальний рецепт вихідного дня
Всі новини

Сливовий перевернутий пиріг - ідеальний рецепт вихідного дня

Цей перевернутий сливовий пиріг так само гарний, як на картинці. А на смак він ще кращий!

Сливи чудово підходять для випічки, а також із них виходять фантастичні варення, желе та чатні. Але ніщо не зрівняється зі сливовим перевернутим пирогом. Він виходить ніжним і пухким, а фрукти, запечені в суміші вершкового масла та коричневого цукру, карамелізуються і стають ще солодшими.

Пропонуємо вам один з тих безпрограшних, супернадійних рецептів сливового перевернутого пирога, які завжди мають успіх. Якщо у вас немає слив, приготуйте перевернутий яблучний пиріг. Він теж дуже і дуже смачний!

Інгредієнти

  • Масло вершкове 230 г
  • Вершки 200 г
  • Борошно пшеничне 200 г
  • Цукор тростинний коричневий 170 г
  • Цукор 100 г
  • Слива 10 шт.
  • Яйця 2 шт.
  • Лимон 1 шт.
  • Чебрець, гілочка 1 шт.
  • Розпушувач 1 ч. л.
  • Ванільний екстракт 1 ч. л.
  • Сода харчова 1/2 ч. л.
  • Сіль 1/2 ч. л.

1. Покладіть 10 г масла в форму для запікання і поставте в духовку, поки масло не розтане — приблизно на 5 хвилин. Вийміть форму з духовки, змастіть її 50 г масла і рівномірно посипте його коричневим цукром. Тим часом помийте, очистіть від кісточок і наріжте скибочками сливи, а також подрібніть чебрець.

2. Розкладіть скибочки слив колом поверх коричневого цукру так, щоб дно форми було покрито в один шар.

3. Змішайте разом борошно, розпушувач, харчову соду, сіль, подрібнений чебрець і відкладіть. В іншій мисці збийте вершкове масло, що залишилося, з рештою цукру (100 г) та цедрою одного лимона. Розбийте яйця по одному, добре збиваючи після кожного, поки суміш не стане легкою і пишною. Влийте ванільний екстракт і перемішайте.

4. Додайте в яєчну масу половину борошняної суміші, потім половину збитих вершків і перемішайте. Повторюйте, доки все борошно та вершки добре не змішаються. Вилийте тісто у форму і рівномірно розподіліть його по сливах. Перемістіть у попередньо розігріту духовку та випікайте при 175°C приблизно 40-50 хвилин.

5. Охолоджуйте пиріг у формі не більше 10-15 хвилин, потім переверніть на решітку для охолодження. Перед подачею наріжте порційними шматочками.

Shuba

Читай U-News в Google News
Читають Коментують
Не знатимуть бідності: п'ять жіночих імен, які притягують удачу та гроші
42 751
Поплавський вразив зізнанням про своїх позашлюбних дітей від студенток
35 637
У Варшаві відкрилася кондитерська з десертами непристойної форми
21 912
Арестович зізнався, скільки заробляє під час війни
19 347
Війна скоро вступить в нову фазу - британська розвідка
19 286
Чому Путін не звільнив Шойгу за провал бліцкригу: знає Генштабу ЗСУ
18 194
Французький вчений видав фотографію шматка ковбаси за чіткий знімок зірки
14 108
У РФ назвали умову переговорів Путіна та Зеленського
13 182
Вас чекає "біла смуга"! Знаки Зодіаку, життя яких перевернеться у вересні 2022
13 159
У Повітряних силах засвітили модернізований МіГ-29: озброєно ракетами Р-27 із дальністю до 90 км
12 654
"Пустіть командувати фронтом": у мережі сміються над затриманням Гіркіна та його новою зовнішністю
11 875
Чоловік заявив, що він прийшов з майбутнього, щоб застерегти планету від "найсильнішого шторму в історії"
11 072
Лікарі визначили найкорисніше м'ясо, доступне українцям
10 951
Як стерилізувати банки в мікрохвильовій печі: тепер на кухні буде прохолодніше

Домашнє консервування не обходиться без стерилізації банок, ...

Як легко відбілити ванну до ідеального стану: 3 перевірені способи

Якщо не підтримувати чистоту ванни, згодом вона може ...

Мінімальний набір кухонного приладдя для молодої сім'ї

Згодом на кожній кухні формується оптимальний набір ...