За порадою експерта, літнім цей продукт взагалі краще виключити з раціону, оскільки зловживання ним загрожує розвитком серцево-судинних та онкологічних захворювань.
Найбільше білків тваринного походження у м'ясі, проте не всі його види нешкідливі у щоденному раціоні, попередив кандидат медичних наук, лікар-дієтолог, доцент медичного факультету Андрій Бобровський. Він уточнив, що добова норма – від 50 до 150 грамів цього продукту.
Але потрібно зменшувати кількість того м'яса, в якому міститься багато поганих жирів.
Зловживання загрожує розвитком серцево-судинних та онкологічних захворювань. Погані жири можуть стати причиною атеросклерозу, інсульту, інфаркту, а продукти перетравлення м'яса токсично діють на слизову оболонку кишечника, що підвищує ймовірність розвитку онкологічних захворювань. Тому літнім не рекомендується їсти м'ясо щодня взагалі. Іншим слід віддати перевагу молодому ягню або курці. Також підійде будь-яка інша білкова альтернатива, пояснив Бобровський.
"Існує вислів "гриби - лісове м'ясо". Амінокислоти в грибах більш повноцінні, ніж в іншій рослинній їжі, але дійсно замінити м'ясо можна, тільки поєднуючи гриби і сир тофу на основі сої. Поєднання грибів і сої може в якісь дні замінювати вам м'ясо. Також варто звернути увагу на рибу та морепродукти, там білок практично ідентичний м'ясному", - порадив дієтолог.