Горіхи, помідори, картопля, устриці та зелений чай сприяють зниженню ризику онкологічних захворювань, а також збільшують ймовірність ремісії хворих на рак. Про це заявив британський лікар Вільям Лі.
Лікар зазначив, що вибір продуктів у раціоні харчування є основним чинником для запобігання та лікування онкологічних захворювань. Так, за словами медика, для зниження ризику виникнення раку необхідно вживати в їжу горіхи: лісові, кешью, мигдаль, фісташки, арахіс та бразильський. Лі пояснив, що в них містяться поліфеноли та омега-3 жирні кислоти, які не лише сприяють боротьбі організму із захворюванням, а й обмежують харчування раковим клітинам.
Крім цього, продуктами, які також знижують ризики онкології, є помідори, що містять лікопін - речовина, яка змушує ракові клітини "голодати", перекриваючи надходження до них крові. Так, лікар-онколог навів як приклад дослідження, в ході якого вдалося з'ясувати, що чоловіки, які вживали кілька разів на тиждень томати, на 30 відсотків менше схильні до ризику захворювання на рак простати.
Також, за словами Вільяма, ще одним продуктом, який значно допомагає у боротьбі з онкологією, є фіолетова картопля, багата на антоціанін — "речовиною-вбивцею" ракових клітин.
Крім того, лікар порадив включити до раціону устриці, що містять багато корисних амінокислот, які дозволяють у десять разів знизити ризик пошкодження ДНК людини. Також лікар додав, що у боротьбі з онкологією найбільш ефективним продуктом є зелений чай, який необхідний для лікування раку грудей у жінок.