Згортання крові погіршує загальне самопочуття та провокує розвиток небезпечних захворювань.
Коли кров в організмі людини стає занадто густою, значно підвищується ризик розвитку цукрового діабету, гіпертонії, інфаркту, інсульту та утворення смертельно небезпечних тромбів.
Щоб мінімізувати ризик появи цих недуг, російські медики рекомендують скористатися зимовим періодом часу, додавши до свого раціону ягоди, притаманні цьому сезону.
Насамперед фахівці рекомендують вживати брусницю, у тому числі, і у вигляді соку. Але і самі плоди, і навіть їх листя містять усі необхідні мікроелементи, що сприяють розрідженню крові, і покращують роботу серця та судин.
Не менш корисна і багата на вітаміни С, В і К інша зимова ягода — журавлина. З її допомогою можна значно покращити кровообіг. А як захід профілактики тромбозу судин журавлина взагалі незамінний продукт.