Волоські горіхи є найкориснішим продуктом для здоров’я серця.
Таку думку висловила доктор медичних наук у Гарвардській школі соціальної охорони здоров’я Марта Гуаш Ферре.
За словами вченого, ці горіхи відрізняє від інших велику кількість альфа-ліноленової кислоти.
Також експерт відзначила протизапальні та антиоксидантні властивості продукту. Після вживання волоських горіхів покращуються і показники холестерину.
Раніше вже повідомлялося про низку інших корисних для організму властивостей цих горіхів.
Так, дослідники з Університету Маршалла (США) дійшли висновку, що споживання їх у кількості всього 57 г на день може придушити зростання пухлини при підтвердженому раку молочної залози.
При цьому надмірне споживання горіхів загрожує проблемами зі здоров’ям.
У людини, яка з’їла за один і більше кілограм горіхів, можливий розвиток кишкової непрохідності — стан, що загрожує життю. Усім, хто має проблеми із зайвою вагою чи намагається знизити масу тіла, вчені рекомендують утриматися від переїдання горіхів та вживати продукт у першій половині дня.
Підвищений тиск чи гіпертонія – проблема великої кількості людей старшого віку, які змушені пити пігулки. В іншому випадку гіпертонія може порушити нормальне функціонування серцево-судинної системи і навіть призвести до інфаркту чи інсульту. Однак, якщо грамотно скласти свій раціон, можна не лише знизити тиск, а й закріпити результат настільки, що таблетки можуть взагалі не знадобитися.
Існує список продуктів, здатних допомогти нормалізувати тиск.
Фахівці відзначають, що прихильники середземноморської дієти живуть довше і рідше страждають на рак або серцеві захворювання.
— Жодного секрету тут немає — активний спосіб життя, контроль ваги та дієта з низьким вмістом червоного м’яса, цукру, насичених жирів, багата на горіхи та інші корисні продукти, — уточнили автори рейтингу.