Медики з національної служби охорони Здоров’я Об’єднаного Королівства назвали найкорисніші та найшкідливіші способи приготування яєць.
Цей вважається “здоровим” продукт може нашкодити організму при неправильному вживанні.
Варка є найкориснішим способом приготування яєць.
В цьому випадку продукт містить найменше калорій – 77. Медики радять не додавати сіль при варінні яєць.
Як правило, хлорид натрію кидають у воду для запобігання появи тріщин на шкаралупі, але англійські лікарі закликають не чинити таким чином. Найбільш шкідливим способом приготування яєць є смаження.
В цьому випадку кількість шкідливого для здоров’я і нерозчинного у воді речовини в продукті збільшується на 50%.
Дієтологи рекомендували при приготуванні омлету вибирати нежирне молоко.
Ця страва сприяє зростанню м’язів і корисно людям, які ведуть активний спосіб життя або тим, чия робота пов’язана з фізичними навантаженнями.
Омлет є джерелом білка.
У яйцях містяться не тільки корисні для здоров’я вітаміни і мікроелементи, а й шкідливий холестерин. Тому зловживати даним продуктом не варто.