Існують доведені фактори, що підвищують ймовірність раку, на які впливає людина. Такий вплив може бути позитивним і негативним, повідомив онколог.
Онколог розповів, що своїми діями людина здатна як провокувати розвиток раку, так і захищатися від його виникнення. Онколог назвав чотири фактори, що залежать від дій самих людей.
Куріння. За словами фахівця, куріння є одним з найпотужніших пускових механізмів онкології.
“Доведено, що у курців ризик розвитку різних видів раку, включаючи рак легенів, сечового міхура, зростає в середньому в 30 разів”, – зауважив онколог.
“Часте і непомірне вживання алкоголю підвищує ризик розвитку раку молочної залози, підшлункової залози” – повідомив онколог.
Пристрасть до жирного червоного м’яса. За словами Капріна, сьогодні наука схиляється до того, що вживатися таке м’ясо повинно в кількості 150 – 200 грамів не більше двох разів на тиждень.