U-News » Події » У Києві – нові проблеми з метро, під загрозою кілька станцій: що відомо
Всі новини

У Києві – нові проблеми з метро, під загрозою кілька станцій: що відомо

Чи закриють на ремонт станції метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" в Києві.

Мінус дві станції метро? В Києві під загрозою – знову кілька станцій. Причина – ремонтні роботи. Про які станції йдеться, коли планують завершити ремонт та які позитивні зміни відбулися у житті столичної підземки, йдеться в ексклюзиві Вікторії Панченко TSN.UA.

Знову ремонт метро?

Дві станції метро в Києві начебто захотіли закрити на ремонт. Станції "Почайна" і "Тараса Шевченка" на "синій" лінії Київського метрополітену готуються до закриття на ремонт, під питанням ще одна – "Поштова площа". Так у коментарі виданню "Комерсант український" повідомило джерело в Київській міській державній адміністрації.

Їх потрібно ремонтувати не через зношеність і, відповідно, необхідність планового технічного ремонту, але й через тріщини та просочування вологи. Ґрунтові води, опади, а як результат, руйнація – це проблеми насправді не лише цих двох станцій. Проблеми ті ж, що й у станцій метро на Теремках, але наразі меншого масштабу, – зазначав співрозмовник видання.

Ба більше, за словами джерела, закриття станція "Почайна" і "Тараса Шевченка" є неминучим, а от питання щодо "Поштової площі" поки що розглядається на рівні експертного обговорення.

В самому Київському метрополітені також підтверджують, що станції "синьої" гілки справді входять до переліку обʼєктів, які готують до планового ремонту. Щоправда, не називають точних дат, коли станції буде закрито та скільки триватиме цей ремонт.

Про те, що на ділянці між станціями метро "Почайна" та "Тараса Шевченка" просідає тунель і вони потребують ремонту, говорили в КМДА й раніше. Однак повідомлялося, що ці станції можуть закрити на частковий ремонт, але саме метро для людей закривати не будуть. Роботи планують виконати влітку 2024 року.

Закривати метро не будуть

Таку інформацію підтвердили і в понеділок, 22 квітня 2024 року, в КМДА. Капітальний ремонт тунелів між цими станціями, який планували заздалегідь, виконуватимуть без зупинки руху поїздів. Жодних змін у роботі станцій метро "Тараса Шевченка" та "Почайна" наразі не планують.

Станції метро "Почайна" і "Тараса Шевченка" були введені в експлуатацію 1980 року і потребують планового капітального ремонту частини ділянки тунелю. Наразі ці станції та перегінні тунелі працюють у звичайному режимі як для пасажирських перевезень, так і для цілодобового укриття населення під час повітряної тривоги. "Київський метрополітен" завчасно інформуватиме пасажирів про початок ремонтів та інших робіт, що можуть вплинути на режим роботи метро, – йшлося в повідомленні.

Проблемна столична підземка

Однак загалом 15 станцій київської підземки все ж мають проблеми, а особливо станція "Героїв Дніпра". Таку гучну заяву зробив голова Спілки комунальних споживачів України Олег Попенко в проєкті "Каштан. Інтервʼю". Експерт б’є на сполох і каже, що ще пів року – і чергову станцію метро можуть закрити.

Нагадаємо, що 8 грудня 2023 року сталася аварія на перегінному тунелі між станціями "Деміївська" і "Либідська" через розгерметизацію тунелю та появу тріщин у стінах. Це загрожувало життю пасажирів. Підземні води пошкодили захисні споруди тунелів і почали заповнювати столичну підземку. Відрізок метро між станціями "Деміївська" та "Либідська" почав перетворюватися на справжню річку.

Зрештою, між цими станціями рух зупинили, а їх закрили на ремонт, через що у столиці утворився справжній колапс.

"Покрутило" не лише метро

Однак біда приходить не сама. Величезні тріщини в асфальті, вирви в землі та деформовані будівлі – таку жахливу картину можна було побачити неподалік колишнього Деміївського ринку. Просто над відрізком "синьої" гілки столичного метро, який закрили на ремонт.

У КМДА одразу спростували, що така ситуація виникла через аварійне закриття підземки. Мовляв, просідання ґрунту поблизу станції метро Деміївська відбулося ще до закриття шести станцій "синьої" гілки.

Зараз справою столичної підземки займається Київська міська прокуратура. Ремонт станцій метро "Либідська" й "Деміївська" стане майже в 400 млн грн. Про це київський міський голова заявив на пресконференції ще в березні 2024 року. А також додав, що ремонтні роботи планують закінчити до кінця літа 2024-го.

Додамо, що перші тріщини в тунелі на ділянці Деміївська – Либідська виникли ще 2011 року, через три місяці після його відкриття. Через порушення герметичності туди почала просочуватися вода.

Наразі роботи на закритій ділянці "синьої" гілки метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" йдуть за графіком. Вже влітку рух поїздів на шести станціях мають відновити. Про це повідомляв мер Києва Віталій Кличко.

Зауважу, що роботи на закритій ділянці "синьої" гілки метро між станціями "Либідська" та "Деміївська" йдуть за графіком. Тому рух поїздів маємо відновити вже влітку. Під час ремонту ділянки метро людям, які змушені робити пересадку, повертають на транспортну картку кошти за проїзд у наземному транспорті. Тож містяни не переплачують за проїзд, адже фактично сплачують лише один раз, – запевнив Кличко.

Гарні новини

Але столична підземка має й позитивні зміни. На "зеленій" лінії метро почав курсувати другий потяг з вагонів метро, які Київ отримав від Варшави. Мер столиці Віталій Кличко оглянув потяг та проїхався в ньому київською підземкою. Експлуатацію першого такого потяга почали на цій гілці в листопаді 2023 року. Загалом торік як бдагодійну допомогу Варшава передала Києву 60 вагонів метро.

Також нещодавно на станції метро "Площа українських героїв" встановили перший комплект літер. Раніше ця станція була перейменована. Про це повідомила КМДА. До речі, назва станції "Площа Українських Героїв" є найдовшою в київському метрополітені.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Не "Пасха" і не "куліч": як правильно говорити українською
42 447
Таємне батьківство Андрія Данилка: як звуть двох синів співака, хто їх народив і де хлопчики живуть зараз
35 974
Багатодітна сім’я: кохана Святослава Вакарчука та матір його спадкоємців показала третю дитину – це дівчинка
21 827
Іван Попович пояснив, чому Микола Гнатюк став монахом
18 600
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
17 399
Лікарі назвали ознаки, які вкажуть на необхідність очистити печінку
17 163
Пасажирка розважила людей у ​​метро танцем на жердині
16 656
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
16 411
У білих батьків народилося темношкіре немовля: як це пояснила жінка і що каже наука
16 090
Злодій під час пограбування випав із вентиляційної шахти та "загубив" труси зі штанами – фото
14 732
6 найбільш небезпечних продуктів харчування для печінки
12 214
“Ляп на сцені”: відома українська ведуча впала зі стільця під час виступу
11 859
Син-ухилянт Софії Ротару після невдалої втечі за кордон мешкає з нею під Києвом - фото зіркового маєтку
11 306
Експерти розповіли про корисну альтернативу продуктам, які підвищують холестерин
1
Улюблений багатьма овоч виявився ефективним захистом від раку
1
Художник настільки якісно намалював картину з рибою, що його кіт оголосив на неї полювання
0
Повторення 2022 року не буде, а окупанти розганяють істерію серед українців, - ГУР (відео)
0
Чи можна повертатися на півдорозі додому: значення цього забобону
0
Є 20 сек: тільки люди з гострим зором знайдуть у парку шістьох диких тварин
0
Городники розповіли про користь гірчиці: всі шкідники повтікають
0
"Це легалізація війни". Легенда українського тенісу пояснив, чому росіян допустили на Олімпійські ігри
0
Фітнес-блогерку посадили на 11 років за ходіння по магазинах у "непристойному одязі"
0
Монета забезпечить місяць заможного життя: які 10 копійок можна дуже вигідно продати
0
Власники тварин опублікували моторошні знімки, на яких домашні кішки і собаки їх лякали
0
У Генштабі пояснили, кому необов'язково йти до ТЦК
0
Ретроградний Плутон 2024: що означає цей період
0
Перевірили можливості iPhone 13 у 2024 році! Все ще найкращий «яблучний» смартфон Apple

Хоча з моменту виходу iPhone 13 минуло вже кілька років, ...

Господині розповіли про особливості холодного способу засолювання сала

Солоне сало мусить бути м’яким, щоб тануло в роті. А таким ...

Буде дуже красиво: 5 незвичайних способів пофарбувати яйця до Великодня

Вже зовсім скоро ми будемо переривати Інтернет у пошуках ...