Риба є смачним і корисним продуктом, який як мінімум двічі на тиждень варто подавати до столу для покращення стану здоров’я.
Однак процес очищення риби мало кому приносить задоволення.
Насамперед варто відзначити, що це досить трудомістке заняття, яке потребує певної вправності та часу.
Після цього луска знаходиться у всіх частинах кухні, через що доводиться робити прибирання.
Однак є проста хитрість, якою користуються досвідчені господарки.
У чому вона полягає?
Спочатку потрібно довести воду до кипіння. Потім у гарячу воду помістити рибу буквально на кілька хвилин. Після такої процедури луска відходитиме без жодних проблем.
Іноді кулінари полегшують собі завдання іншим способом. У холодну воду додають невелику кількість оцту та відправляють рибу на 5-7 хвилин.
Це також помітно полегшує процес очищення.
Є й цікавіший спосіб. Необхідно взяти прозорий міцний пакет, покласти до нього рибу. Потім приступайте до чищення прямо в “упаковці”.
Завдяки цьому методу луска залишиться у пакеті, а не розлетиться по всій кухні.