Із сушених грибів виходить дуже смачний та наваристий суп. Також їх можна використовувати для різноманітних підлив та соусів.
Головне, що потрібно зробити, це правильно заготувати такий продукт.
Неправильні дії негативно впливають на смак і текстуру.
Дуже висока температура
Де б ви не сушили гриби: духовка, сушарка або ж просто над плитою – найважливішою в цьому процесі є температура. Її в жодному разі не можна робити надто високою. Допустимими є 40-50 градусів.
Неправильні підготовка для сушіння
Перед тим, як сушити гриби, їх обов'язково потрібно добре перебрати і промити. Після того, як ви позбудетесь піску та всіх відходів, насухо протріть кожен гриб паперовим рушником – зайвої вологи не потрібно бути.
Гриби найкраще нарізати – в такому вигляді вони добре просушаться. При цьому, не робіть шматочки надто дрібними.
Погане зберігання
Після того, як ви посушили гриби, їх обов'язково потрібно охолодити. Розкладати їх найкраще в банки, але обов'язково ошпарені.Намагайтесь якомога щільніше закрити кришки, щоб не потрапляло повітря. Банки на зберігання ставте у прохолодне і темне місце.