Якщо у вас раптом підгоріла їжа в каструлі, то відмити її можна кисневим порошком. Але, якщо порошку вдома немає, то на допомогу прийдуть прості засоби.
Пригорілу каструлю можна врятувати за допомогою оцту та лимонної кислоти. Налийте у постраждалу посудину 400 мл води, додайте 50 мл оцту й пачку лимонної кислоти. Проваріть протягом 10 хвилин. Після цього злийте брудну воду, зніміть з дна підгорілий шар за допомогою мочалки. Вимийте під проточною водою.
Також радять чистити за допомогою активованого вугілля. Пачку вугілля подрібніть й нанесіть порошок на дно посудини. Залиште на 30-40 хвилин, після цього змийте водою. Вимийте засобом для миття посуду.
Емальовану каструлю чистять за допомогою солі. Для цього треба 6 столових ложок солі розчинити у 1 літрі води. Цей розчин залийте у каструлю й прокип’ятіть. Після того, як знімете з плити, нехай постоїть ще 2 години. Потім злийте все й потріть дно посудини мочалкою.