Прихильникам ЗОЖ слід знати, що корисні на перший погляд продукти можуть спровокувати розвиток сечокам’яної хвороби. Це пояснюється тим, що вони здатні впливати на утворення каменів у нирках.
Кисла на смак зелень
Сечокам’яна хвороба може розвинутися від регулярного вживання шпинату та щавлю. Кислий смак їм надає щавлева кислота. Вона провокує утворення у нирках оксалатного каменю.
Кава
Кава має сечогінний ефект. Разом із сечею з організму виводиться кальцій. Якщо не запивати каву водою, то вона може «застрявати» у нирках, викликаючи утворення каменів.
Алкоголь та солоні продукти
Люди, які зловживають спиртними напоями, також перебувають у групі ризику, як і любителі солоних продуктів. Ці навички можуть призвести до розвитку сечокам’яної хвороби.