Британські вчені провели дослідження та виявили чай, який знижує рівень цукру в крові. Напій не тільки сприятливо впливає на організм, а й доступний для кожного.
У ході досліджень з'ясувалося, що чай із кропиви ефективно чистить кров від надлишку цукру, тому його особливо рекомендують пити людям із переддіабетом. Можна вживати такі трав'яні настої і тим, хто страждає від цукрового діабету.
За словами фахівців, рослинні речовини, що містяться в ньому, такі як поліфеноли, здатні впливати на цукор у крові. Саме їхня кропива містить у надлишку.
Корисний чай, який знижує рівень цукру в крові, можна приготувати навіть із сухого листя рослини. Воно допомагає підшлунковій залозі виробляти інсулін. Як відомо, його нестача часто спостерігається при діабеті першого типу.
Для посилення ефекту рекомендується додавати листя кропиви в супи та салати. Вони присутні вітаміни A, C, K, B, кальцій, магній, залізо, фосфор і калій.