Часто господині зіштовхуються із ситуацією, коли ідеальний буряк все одно не зберігається, із часом у підвалі навіть виникає неприємний запах, адже відбувається процес гниття.
Так, важко уявити наше гастрономічне життя без цього неймовірного продукту. Буряк не просто джерело багатьох вітамінів та мінералів, але ще й містить величезну кількість клітковини, а також неймовірні смакові якості.
З якої сторони не поглянь — він незамінний. Що вже казати про традиційну українську кухню, в рецептах якої часто міститься буряк.
І як же неприємно, коли ідеально вирощений буряк раптом починає масово гнити, і цей процес неможливо зупинити! Розповідаємо в нашому матеріалі, що зробити, якщо ви зіштовхнулися з подібним, і хочете у новому сезоні цього уникнути.
Насправді, досвідчені городники прекрасно знають, що зберігати його просто у ящику — шлях в нікуди. Най ідеальніший метод — це зберігати овоч у піску. Для цього коренеплоди шарами укладають у ящик без отворів та злегка пересипають вологим піском. Він має обов’язково бути вологим, так як буряк швидко висихає у сухому приміщенні, стає неприємним за текстурою, і також починає гнити.
Якщо пісок для вас не варіант, то можна розглянути зберігання у великих поліетиленових пакетах. Спочатку їх щільно зав’язують, а коли на стінках пакета з’явиться конденсат, мішки розв’язують, залишивши невеликий отвір для випаровування зайвої вологи.
Ні в якому разі не залишайте буряки без отворів, так як це дасть рівно протилежний ефект, і вже через декілька тижнів ви побачите, що вашому урожаю настає кінець.
