
Наприклад, якщо покласти яйце в мікрохвильовку, пари рідини розірвуть шкаралупу на дрібні шматочки.
Соломатіна зазначає, що в HВЧ-пічках можна гріти воду, тому що рідина нагрівається рівномірно, і тут же кипить. Через це ви можете отримати опіки. Крім того, в мікрохвильовку категорично заборонено ставити будь-яку закриту ємність або продукти з цільною оболонкою. Інакше вас чекає «бомба». Також не можна класти в НВЧ-піч різні фрукти і яблука, оскільки вітамін C у них миттєво розщеплюється.
Категорично заборонено нагрівати продукти, що містять нерафіновану олію, адже під впливом НВЧ-хвиль вона перетворюється на канцероген. З цієї ж причини не можна смажити насіння. Овочі та зелень, такі як редис, буряк, морква, петрушка, містять у своєму складі певну дозу нітратів, які при нагріванні перетворюються у токсичний нітрозамін. Особливо небезпечно гріти напої з цукрозамінником. У результаті реакції виділяється формальдегід, порівнянний з миш’яком.
Також Соломатіна рекомендує не нагрівати в мікрохвильовій печі грудне молоко і кисломолочні продукти, оскільки у них змінюється склад і знищуються корисні бактерії.