U-News » Про все » 5 помилок у приготуванні шашлику
Всі новини

5 помилок у приготуванні шашлику

Ти, напевно, і так майстер у приготуванні шашлику, але, як відомо, досконалості немає меж! Тому редакція Prostoway вирішила зайвий раз нагадати грубі помилки у приготуванні смаженого м’яса, які найчастіше називають відомі кухарі та професійні шашличники.

Складні та кислі маринади

Кращий спосіб приготувати м’ясо для шашлику – замаринувати шматочки з великою кількістю порізаної цибулі, сіллю і меленим чорним перцем. Усе! Будь-який інший складний та агресивний маринад – тільки все зіпсує.

Зайва кислота погано впливає на текстуру м’яса та його смак. Для шашлику вибирай не жорсткі, не жилисті частини, тоді ніякого «розм’якшення» не знадобиться, тим більше кислота не розм’якшує м’ясо так, як багато хто думає.

Якщо раптом тобі дуже хочеться додати чогось кислого, візьми трохи м’якого оцту, рисового або яблучного, або лимонного соку але не більше за чайну ложку на кілограм м’яса.

Пересмажене м’ясо

Хороше та свіже м’ясо не потрібно не лише агресивно маринувати, але й пересмажувати до висушеного стану. Свинячий шашлик краще смажити до того стану, коли він уже не рожевий, але все ще соковитий усередині.

Головне правило для смаження будь-якого м’яса – зовні шматочки повинні бути впевнено рум’яними та засмаженими, а всередині залишалися соковитими.

Для всіх видів червоного м’яса (і для свинини теж) досить прогріти його до 63 градусів у товстій частині шматка. Курку потрібно просмажити трохи сильніше, але не більше ніж до 74 градусів усередині. Професійні кухарі використовують для цього спеціальний термометр.

Поливання м’яса в процесі смаження водою та іншими рідинами

Вода не дає м’ясу підсмажуватися зовні, тому що випаровується та охолоджує поверхню шашлику.

Якщо м’ясо підгорає, потрібно зменшити вогонь або перемістити шампур на менш гарячий бік мангалу, а не намагатися загасити його водою.

Поливати його пивом, вином і тим більше олією в процесі смаження також не рекомендується.

Нехтування куркою

Багато сучасних кухарів вважають, що куряче стегно – ідеальне м’ясо для шашлику. Воно соковитіше, там є трохи жирка, м’ясо жилисте та смачне. Куряча грудка, втім, теж гарна.

До речі, фахівці не радять купувати вже очищені курячі стегна – з них уже вийшли всі соки та аромати. Купуйте стегна на кістці та шкірі, після чого прибирайте все самі, залишаючи трохи кістки та хрящик.

Маринувати курячий шашлик найкраще в молочній продукції (він утворює ту саму золотисту скоринку!), додаючи трохи майонезу, сметани, олії, паприки, перцю чилі та солі. У маринаді м’ясо потрібно залишати години на чотири.

До речі, готувати курку радять також на шампурі, а не на решітці, щоб обсмажувати не з двох боків, а одразу з усіх.

Маринування баранини

А це варто запам’ятати раз і назавжди: до баранини не потрібен маринад. Тільки наприкінці приготування можна посипати м’ясо великою сіллю і чорним меленим перцем. Але саме наприкінці!

Справа в тому, що несолоне м’ясо «плаче» повільно, і сік під час смаження залишається всередині. Якщо посолити м’ясо відразу, весь сік вийде, і шматки будуть надмірно твердими.

ProstoWay

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Реальне «похмілля»: у Таїланді п’яному туристу зробили непристойне тату
24 606
Шукає жінку для стосунків без зобов'язань: чоловік залишив на лавці записку й став "героєм"
18 617
Каша на сніданок: з чим не можна поєднувати гречку, попередила лікарка
18 417
5 симптомів, що вказують на те, що здоров’я нирок підірвано
15 116
Названо чотири знаки зодіаку, які з віком стають ще красивішими: ось у чому їх секрет
14 781
Найсильніша людина світу Василь Вірастюк ефектно “перепросив” перед Іво Бобулом: і Потапу теж дісталося
14 437
Жінка викинула обручку в океан після невдалого жарту чоловіка
12 988
Де зараз зірка "Маски-шоу" Георгій Делієв, який раніше висміював українську мову
12 011
Оштрафують при першій зупинці поліцейськими: водіям нагадали про популярне порушення ПДР
11 450
“Шкідливий” продукт назвали простим засобом для довголіття
11 346
Високий холестерин: 4 основні продукти, які допоможуть знизити рівень
11 136
Більша за машину: у Дніпрі помітили авто, яке везло на даху величезну альтанку
10 646
Безугла показала свою повістку: як відреагувала Мережа
10 281
Перевірка двигуна під час купівлі авто: 5 речей, на які потрібно звернути увагу
0
Три причини, чому помідори тріскають: досвід городників
0
Нацполіція звільнила поліцейського, який зранку влаштував скандал у ресторані в Києві
0
Зобов’язали передати списки: ТЦК у Києві посилює “полювання” на ухилянтів
0
Як підготувати родзинки для паски: чи потрібно їх перед цим мити
0
Як "витягнути" людину у разі інсульту до приїзду швидкої допомоги: головні поради, які врятують не одне життя
0
Ще один аргумент на користь кави: нове дослідження показало, що цей напій подовжує життя м'язів
0
Двоє людей померли від хвороби, яка перетворює оленів на зомбі: чи є загроза епідемії
0
Відчайдушно хотів знайти пару: павич пів року бігав по селу в пошуках своєї партнерки
0
Які обмеження та штрафи для водіїв прописані у законопроекті про мобілізацію
0
Найнадійніші дизельні автомобілі: названо ТОП-3 моделі
0
Названо лайфхак для авто з господарським милом: корисний для кожного водія
0
Вплив однієї спеції на тривалість життя виявили вчені
0
Секретний спосіб дізнатися, чи прослуховується ваш телефон: натисніть одну кнопку

Як власник смартфону, ви не застраховані від неприємних ...

Три препарати, які швидко збивають тиск: дієві поради кардіолога

При різкому підвищенні тиску виникає гіпертонічний криз, ...

Сейсмолог розповів, де в Україні можуть статися сильні землетруси

В Україні сильні землетруси можуть статися, зокрема, у ...