Дари моря: як смачно замаринувати скумбрію

Домашня маринована скумбрія – це окремий вид гастрономічного задоволення, адже ви не тільки можете бути впевнені у свіжості продукту, а й регулювати рівень солоності та гостроти готової страви. Сьогодні пропонуємо засолити неймовірно смачну скумбрію за рецептом Smachno.

Інгредієнти

  • скумбрія морожена - 3 середні рибини (або морожений оселедець)
  • цибуля – 2 шт.
  • сіль – 4,5 ст. л.
  • цукор – 1,5 ст. л.
  • лавровий лист – 5 шт.
  • зерна коріандру – 1 ч. л.
  • чорний перець горошок – 1 ч. л.
  • олія – 60-70 г
  • оцет – 1 ст. л.

Приготування

Рибу очистити від нутрощів та чорної плівки, відрізати голову та плавники та добре промити водою.

У каструлю з окропом (1 л) висипати 3 ст. л. солі, 1 ст. л. цукру, 3шт. лаврового листя, кілька горошин чорного перцю та 0,5 ч. л. зерен коріандру і, помішуючи, кип'ятити 1 хв. Потім відставити з вогню та охолодити до кімнатної температури.

Підготовлену рибу викласти в скляну, емальовану або фарфорову посудину і залити розсолом. Риба має бути повністю занурена в розсіл. Посудину з рибою поставити в холодильник на 48 годин.

Цибулю нарізати кільцями. Рибу вийняти з розсолу (він вже не потрібен) і нарізати невеликими шматками.

Готуємо маринад. У каструлю з окропом (1 л.) додаємо 2 шт. лаврового листа, кілька горошин чорного перцю, 0,5 ч. л. коріандру, 1,5 ст. л. солі, 0,5 ст. л. цукру та 1 ст. л. оцту, дати покипіти 1 хв. Відставити з вогню та охолодити до кімнатної температури.

У банку по черзі викласти шарами цибулю та рибу. Залити маринадом і в кінці додати 60-70 г олії. Закрити кришкою та поставити в холодильник на 1 день. Солона скумбрія в маринаді готова.

Realist.online

Новости по теме: