Пряні мариновані печериці: рецепт від Євгена Клопотенка

Баночка маринованих грибів у холодильнику – зручний продукт. Їх можна використовувати як самостійну закуску, комбінувати з сиром і маслинами на шпажках або додавати в салати.

Ще одна їхня перевага – простота приготування. Як замаринувати печериці у домашніх умовах, розповів український шеф-кухар Євген Клопотенко.

Інгредієнти

  • 400 г печериць
  • 500 мл води
  • 6 ст. л. оцту яблучного (або 4 ст. л. оцту 9%)
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 лаврового листа
  • 5 чорного перцю
  • 3 ароматного перцю
  • 3 гілочки кропу
  • 0,5 ч. л. гірчиці (сухі зерна)
  • 2-3 зубчики часнику
  • ½ шт. цибулі ріпчастої
  • 2 ч. л. солі

Приготування

Візьміть 400 г грибів, протріть їх від забруднень паперовим рушником або вологою серветкою. Пошкоджені ділянки ніжки зріжте і покладіть печериці у банку або зручний скляний судок. Далі наріжте півкільцями половинку цибулини, а 2-3 зубчики часнику роздавіть лезом ножа.

Приготуйте маринад. Відміряйте 0,5 л води в каструлі і туди відправте 2 ч. л. солі, 1 ч. л. цукру та спеції: 2 шт. лаврового листа, 0,5 ч. л. гірчиці, 5 шт. горошин чорного перцю та 3 шт. запашного перцю. Додайте в маринад цибулю та зубчики часнику.

Поставте каструлю на вогонь і доведіть до кипіння. Проваріть 5 хвилин, щоб цукор та сіль розчинилися, а спеції віддали аромати. Заберіть сотейник з вогню та влийте оцет. Можете використовувати винний або яблучний, тоді вам знадобиться на вказану кількість печериць 6 ст. л. Якщо використовуєте звичайний столовий оцет, достатньо буде 4 ст. л.

Подрібніть ножем 3 гілочки кропу і додайте в посуд, де лежать печериці.

Гарячим маринадом залийте печериці, щоб він повністю покрив усі гриби.

Накрийте кришкою і відставте до повного остигання, а краще на ніч. Мариновані печериці готові. Їх можна подавати до столу, злегка збризнувши за бажанням олією.

Realist.online

Новости по теме: