Дивовижно легкий сніданок – яйце пашот в мікрохвильовій печі

Дивовижний легкий сніданок з яйця пашот можна приготувати в мікрохвильовій печі. Використайте для приготування яйця пашот тільки спеціальний посуд для СВЧ-печі: керамічну, скляну або з жароміцного пластика.

Ідеальним варіантом для варіння одного яйця стане піала. Води беріть стільки, щоб вона повністю покривала яйце в посуді, пише GreenPost.

Для приготування блюда знадобиться:

  • свіже куряче яйце;
  • 150 мл води;
  • 1 ч. л. оцту.

Щоб яйце не розбризкалося усередині камери, дотримуйтеся таких правил приготування:

  1. Налийте воду в піалу, додайте оцет і акуратно випустіть яйце так, щоб жовток залишився цілим.
  2. Поставте посуд в мікрохвильову піч. Виставіть таймер на 1 хвилину. Для отримання густішого жовтка збільште час готування на 30 секунд.
  3. Дістаньте посуд з мікрохвильової печі, коли таймер зупиниться.
  4. Витягніть яйце з води шумівкою і акуратно перекладіть на тарілку. Подавайте з хлібом, тостами, овочами, салатом або додайте в суп.

Часто при готуванні в мікрохвильовій печі яйця пашот вибухають або розповзаються. Щоб такого не сталося, дотримуйтеся рекомендацій:

  • Використайте тільки свіжі яйця, у яких білок згортається швидше.
  • Тримайте яйця перед готуванням при кімнатній температурі не менше 1 години.
  • Враховуйте потужність мікрохвильової печі, коли виставляєте таймер.
  • Стежте за процесом приготування блюда. Як тільки білок побіліє, яйце можна виймати з печі.
  • Варіть яйця по одному.
  • Наливайте в посуд теплу воду, щоб яйце зварилося швидше.
  • Додайте оцет для красивої форми блюда. Він не дасть білку розповзтися нитками у воді.

Секрети приготування яйця пашот в мікрохвильовій печі заощадять час і блюдо вийде ідеальним з першого разу.

Новости по теме: