U-News » СМИ » Шлагбаум біля комплексу «Захар Беркут» в Карпатах став символом бездіяльності чиновників. Страждати ж доводиться місцевим жителям та туристам
Всі новини

Шлагбаум біля комплексу «Захар Беркут» в Карпатах став символом бездіяльності чиновників. Страждати ж доводиться місцевим жителям та туристам

Шлагбаум розбрату в селі Волосянка Славської ОТГ

Карпатські курорти завжди користувалися популярністю, завдяки незайманій природі, оздоровчому повітрю і порівняно недорогими цінами на продукти і розваги. Славське — відомий гірськолижний курорт Карпат, останніми роками відбувається активний розвиток інфраструктури, який пов’язують з утворенням Славської ОТГ, до якої входить і село Волосянка.

Вже понад 10 років не може вирішитись проблема повністю безперешкодного проїзду по дорозі, яка співпадає з вул.Б.Хмельницького в с.Волосянка, Сколівського району, Львівської області. Місцеві мешканці і туристи користуються цією дорогою, щоб дістатись на гору Високий Верх (найвища гора в околицях Славська), відвідати джерело «Писана криниця» геологічну пам'ятку природи місцевого значення в Україні, яку народні легенди пов’язують з Олексою Довбушем. Перешкода для руху встановлена поблизу відпочинкового комплексу «Захар Беркут».

Навіть рішення суду не може вплинути на ситуацію, що склалася. Господарський суд Львівської області у справі №914/3109/13 від 11.01.2016р. вирішив зобов’язати Товариство з обмеженою відповідальністю «Захар Беркут» (79005, м.Львів, вул. Волошина, 2, корп. «А», код ЄДРПОУ 36545066) не вчиняти будь-яких дій, в тому числі перекривати дорогу технічним засобом регулювання дорожнього руху (шлагбаумом), які б перешкоджали користуванню підїзною дорогою до відпочинкового комплексу «Захар Беркут» та житлових будинків, з автомобільної дороги С-141516 «Славське-Хащованя».

На містобудівній документації: «Детальний план території по зміні цільового призначення з індивідуального дачного будівництва для будівництва карпатського центру регіонального розвитку у рамках проекту «Карпатська мережа регіонального розвитку» на території Славської с/р.» Лист 5. Схема організації руху транспорту і пішоходів. зокрема вказано: поперечні профілі вулиць, червоні лінії, напрямки руху транспорту, напрямки руху пішоходів, прибережно-захисна смуга струмка 25м., а зважаючи на зміни до водного законодавства, доступ до водойми в межах прибережно-захисної смуги має бути вільним для усіх громадян, будь-які обмеження, шлагбауми та огороджувальні засоби не можна ставити навіть якщо це приватна територія.

Дана містобудівна документація затверджена Розпорядженням Сколівської районної державної адміністрації №215 від 01 жовтня 2019року.

Перекриття дороги для транспортних засобів є порушенням права на пересування та обмежує право власності, оскільки таким чином обмежується право володіння та користування майном (транспортним засобом) на власний розсуд, закріплене ст.319 Цивільного Кодексу України., ст.321 Цивільного кодексу України встановлює, що право власності є непорушним, ніхто не може бути протиправно позбавлений цього права чи обмежений у його здійсненні. Згідно ст.391 Цивільного кодексу України власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпорядження своїм майном.

Окрім того, перекриття дороги порушує: ст.2 Закону України “Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні”, яка гарантує свободу пересування, про те ж говорить і ст.33 Конституції України “Кожному, хто на законних підставах перебуває на території України, гарантується свобода пересування”.

Зважаючи на велику кількість відпочиваючих громадян, які часто приїжджають на автомобілях, поблизу встановленого шлагбауму відбувається скупчення пішоходів і транспортних засобів, виникають сумніви, що дана дорога відповідає нормативам, правилам, вимогам щодо організації та безпеки дорожнього руху.

Цікаво, скільки ще необхідно часу, щоб достукатися до чиновників, що відповідають за дотримання встановлених порядків? До яких пір шлагбаум залишатиметься на дорозі та заважатиме проїзду транспортних засобів місцевих жителів і туристів до місць активного відпочинку? Коли громадяни отримають вільний та безоплатний доступ до прибережної смуги? Коли буде забезпечена безпека дорожнього руху? Коли органи місцевого самоврядування та державної влади наведуть порядок на своїй території? Хочеться вірити в силу Закону Української Держави.

from-ua

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Підвищений холестерин. Декілька натуральних способів очистити судини
27 828
Тромбоз: 7 симптомів, які не можна ігнорувати
27 259
Нардеп від "Батьківщини" Олексій Кучеренко заснув в ефірі телемарафону
27 189
Модель пролетіла 1852 км заради зустрічі з хлопцем, який не прийшов на побачення (фото)
16 991
Потягли надгробок з цвинтаря вартістю 2 мільйони: поліція спіймала злодіїв-невдах і з'ясувала неймовірне
14 033
Приціл задом наперед: командувач ВМС США потрапив у курйозну ситуацію через фото
12 123
Чому цей розкішний будинок продають всього за 10 доларів: причина вас вразить
10 641
Які авто майже нереально продати в Україні: дорога тільки на металобрухт
9 639
Трамп найняв помічницю, яка ходить за ним із принтером, щоб на ходу друкувати добрі новини
9 028
Використовували навіть гелікоптери: чиновники витратили цілий статок, щоб упіймати звірка
8 895
Продукти, які потрібно їсти кожній людині для підтримки здоров’я суглобів
8 610
Названо дешевий напій, котрий очищає кров від надлишків цукру
8 112
Контрактову і Поштову площі Києва посилено патрулюватимуть поліція і ТЦК
7 802
Дімопулос показала себе у 19 років під час участі у «Міс Всесвіт Україна»
0
Заради цікавішого шоу: на "Євробаченні-2024" змінили правила проведення фіналу
0
Кохану Бреда Пітта помітили за шкідливою звичкою
0
Оля Полякова поїде на Лазурне узбережжя розважати "хороших росіян"
0
Михайло Поплавський вперше за тривалий час показав свого дорослого сина та своє фото з молодості
0
Трамп найняв помічницю, яка ходить за ним із принтером, щоб на ходу друкувати добрі новини
0
Блінкен поїде в Китай говорити про Росію - Reuters
0
Експерти назвали найдешевші нові автомобілі з V8
0
У Києві запровадили нові штрафи для водіїв
0
У мінішортах та капелюсі: супермодель Сінді Кроуфорд із чоловіком відпочила на яхті
0
Як зіпсувати все: помилки при митті фар автомобіля, яких потрібно уникати
0
Закон про мобілізацію: у Раді розповіли, коли його підпише Зеленський
0
Як пояснити жовтизну розсади помідорів і що робити в цій ситуації
0
8 важливих запитань, які батьки повинні поставити своїм дітям

Усі батьки бажають своїм дітям тільки найкращого. Щоб ...

Кардіолог назвала стан у жінок, коли потрібно частіше обстежувати серце

Ризик серцевих захворювань зростає у всіх із віком, але у ...

5 найгірших фінансових помилок подружніх пар та як їх уникнути

Робити фінансові помилки – звична справа і багато в чому ...