U-News » Здоров'я » Темні кола під очима? Обов’язково перевірте своє здоров’я
Всі новини

Темні кола під очима? Обов’язково перевірте своє здоров’я

Найчастіше з приводу темних кіл під очима комплексують жінки, а тому намагаються будь-що замаскувати їх, купуючи модні тональні креми та стіки. Проте необхідно не вправно приховати «синці», а визначити причину їхньої появи.

І тут допоможе не косметолог, до якого деякі жінки звертаються найперше, а кваліфікований лікар – терапевт чи дерматолог.

Темні кола – не недолік, а симптом

"Поява темних кіл під очима є першим «дзвіночком», що в організмі починаються якісь запальні процеси, - пояснює лікар вищої категорії Елла Замфір. – Необхідно відразу звернутися до вашого дільничого лікаря, аби визначити причину їхньої появи. Адже замальовування проблемних ділянок не усуває їх, а може призвести до подальшого розвитку та загострення хвороб".

Після аналізу наявних симптомів, проходження повного обстеження лікар визначить причину цієї «недуги», і призначить лікування. Іноді темні кола можуть бути єдиною ознакою захворювання внутрішніх органів

Якщо з'являються «синці» під очима, це може бути ознакою хронічних захворювань, які не завжди можуть мати якісь інші прояви. Іноді без очевидного больового синдрому на шкірі з'являються ознаки внутрішніх захворювань, адже шкіра – це дзеркало наших внутрішніх органів. Наявність пігментних плям, сухості шкіри, судинних зірочок, набряків на шкірі свідчить, що в організмі не все гаразд.

Темні кола під очима можуть бути симптомом багатьох внутрішніх захворювань, скажімо, нирок, підшлункової залози, судинне ураження, патологія шкіри, синдром хронічної втоми, порушення обміну речовин, наявність глистів, анемії та інших хвороб. Також синці можуть з'являтися у курців, внаслідок алергічних реакцій на зовнішні подразники.

"Синці" під очима можуть бути одними із перших симптомів хвороби, і повинні стимулювати людину до обов’язкового проходження обстеження", - наголошує Елла Замфір.

Досить часто із певною недугою пов’язують відтінок темних кіл, проте це не зовсім правильно. Адже необхідно зважати, що у кожної людини різні відтінки та товщина шкіри. Тому треба звертати увагу на сукупні симптоми.

Темні кола під очима з'являються у людей, які мають хворі нирки. Додатковими симптомами є ще «мішки» під очима, які переважно з'являються вранці, коли людина прокидається. Окрім того, наявні проблеми із частим сечовиділенням, перепадами артеріального тиску. Незапальні процеси у нирках мають таку особливість – вони можуть протікати без очевидних симптомів, проте в подальшому можуть спричинити до порушення їхніх функцій.

Появу темних кіл під очима може викликати захворювання підшлункової залози. Супутніми симптомами при цих недугах є біль, зміна самої структури шкіри (стає або сухою, або жирною), поява кольорових пігментних плям. Крім того, у людини можуть з’являтися нудота, блювота та різкі болі у зоні підшлункової залози.

Також наявність темних кіл під очима може свідчити про гельмінтоз – наявність в організмі глистів. У людини може з’явитися періодичний біль та здуття живота, проблеми із випорожненням, а також дратівливість, проблеми із зосередженням уваги та погіршення успішності у дітей.

Нині доволі часто молодим людям ставлять діагноз синдром хронічної втоми. Це не нове захворювання, проте у сучасному урбаністичному суспільстві трапляється дедалі частіше. Окрім темних кіл синього відтінку під очима, основними симптомами цієї хвороби є швидка втомлюваність, сонливість удень і безсоння уночі, неуважність, деколи навіть фізичний біль. На цю недугу страждають люди, які мають на роботі нічні зміни, через що у них збивається ритм життя. Якщо організму після відпочинку від нічних змін важко перелаштуватися, це є вже синдромом хронічної утоми. Її необхідно лікувати, бо в подальшому вона може призвести й до психічних розладів.

До порушення обміну речовин може спричинити багато причин, зокрема нестача вітамінів (насамперед, D, C та групи B), дієти, голодування і різка втрата ваги. в жодному разі не можна самотужки лікуватися певним курсом вітамінів. Курс вітамінів можна приймати як засіб профілактики раз чи двічі на рік, а для лікування – визначає лікар. Вітамінами можна не лише зарадити, а й завдати шкоди.

Коли темні кола – проблема дерматологічна

Темні кола не є суто дерматологічною проблемою. Поява темних кругів навколо очей може бути пов’язана з певними захворюваннями внутрішніх органів, зокрема, глистяною інвазією, анемією тощо.

Темні круги можна підкорегувати косметичними кремами, які містять екстракти волошки та фіалки.

"Головне – звертатися необхідно не до косметолога, а до дерматолога, - наголошує дерматовенеролог вищої категорії Лариса Хитик. – І лікар призначить план подальшого обстеження та лікування пацієнта".

Темні кола не маскують, а лікують

Інтернет та телебачення рясніють порадами, як позбутися темних кіл під очима, проте застосування таких порад не повинно ставати ідеєю фікс для людини.

Якщо, окрім «синців» під очима, немає інших проявів хвороб, то треба відпочити ,можна зробити перерву у роботі, навчанні, навіть спробувати деякі «народні» методи лікування. Проте якщо після відпочинку темні кола не минають, треба обов’язково звернутися до лікаря.

Головне – зрозуміти, що темні кола під очима не є косметичною проблемою, і її вирішення не варто відкладати на потім.

GreenPost

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
"Закриєте небо над Росією?": українці висміяли хвилею мемів США, які захищають російські НПЗ
21 326
Дорогу, яку вперше за 30 років відремонтували, не зачепили під "покинутою" машиною
20 279
Реальне «похмілля»: у Таїланді п’яному туристу зробили непристойне тату
19 439
"Чого ще чекати від живодера": російський клоун Куклачов закликав бомбити Європу, його висміяли в мережі
16 236
Британка купила на ярмарку брошку за 35 доларів: про її цінність вона дізналася через 35 років
15 309
Названий по-справжньому шкідливий продукт при високому холестерині
14 222
На телебаченні КНДР зацензурили джинси ведучого BBC: що з ними не так. Фото і відео
13 886
Повня і місячне затемнення 25 березня буде найвдалішим для цих знаків Зодіаку
13 582
Астрологи назвали п'ять знаків Зодіаку, яким судилося розбагатіти
13 568
Популярні алкогольні напої назвали причиною небезпечно високого тиску
12 388
Експерт з НЛО випадково "викликав" космічний корабель прибульців, – ЗМІ
9 364
Оштрафують при першій зупинці поліцейськими: водіям нагадали про популярне порушення ПДР
9 266
З однієї зі збитих сьогодні в Києві ракет витекло токсичне паливо
8 127
Пастка бідності. Психолог з’ясував, чому деякі люди не стануть багатими
0
Експерт розповів, які професії будуть актуальні в автомобільному бізнесі після війни
0
У ЦПД закликали українців не панікувати через поширення інформації про ймовірні теракти в столиці
0
У Севастополі в Чорне море впав російський літак. Подробиці та відео падіння
0
Гороскоп на 29 березня 2024 року: оновлення стосунків у Риб та провокації у Близнюків
0
Жінка замовила іграшку у вигляді своєї собаки, але результат розсмішив не тільки господиню собаки, але і її гостей
0
Про що ніколи не варто писати в повідомленні
0
Нові автомобілі вдвічі менш надійні, ніж машини 2010 року – дослідження
0
Не просто ручка: секретна функція отвору в дошці для нарізання
0
5 натуральних способів підняти лібідо
0
Пенелопа Крус продемонструвала пишне декольте у фотосесії для модного журналу
0
У Києві виставили на продаж історичний особняк 1898 року
0
Дорогі, але «вічні»: 6 автомобілів, які майже не ламаються
0
6 речей, які щасливі пари ніколи не роблять

У поведінці щасливих пар можна простежити певні ...

Гінеколог розповіла, чи існує "ідеальний вік" для материнства

Під час підготовки до материнства варто враховувати як ...

Як зварити яйця на Великдень, щоб вони не потріскалися: 3 хитрощі

Жодне яйце при варінні не трісне, якщо їх правильно варити. ...