U-News » Здоров'я » Лікарі вказали на продукти, що викликають запалення: топ-6
Всі новини

Лікарі вказали на продукти, що викликають запалення: топ-6

Хронічне стійке запалення пов'язане з підвищеним ризиком таких захворювань, як діабет, хвороби серця та ожиріння.

Запалення може бути хорошим або поганим в залежності від ситуації. З одного боку, це природний спосіб вашого тіла захистити себе, коли ви поранені або хворі. Воно може допомогти вашому тілу захиститися від хвороб і стимулювати загоєння.

З іншого боку, хронічне стійке запалення пов'язане з підвищеним ризиком таких захворювань, як діабет, хвороби серця та ожиріння.

Цікаво, що продукти, які ви їсте, можуть значно вплинути на запалення у вашому тілі. Ось 6 продуктів, які можуть викликати запалення.

Кукурудзяний сироп з високим вмістом цукру і фруктози

Столовий цукор (сахароза) і кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози - два основних типи доданого цукру в Західній дієті. Цукор на 50% складається з глюкози і на 50% з фруктози, а кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози становить близько 45% глюкози і 55% фруктози.

Одна з причин того, що доданий цукор шкідливий, полягає в тому, що він може посилити запалення, яке може привести до захворювання. В одному дослідженні у мишей, які отримували дієту з високим вмістом сахарози, розвинувся рак грудей, який поширився на їх легені, частково через запальну реакцію на цукор.

Більш того, в рандомізованому клінічному дослідженні, в якому люди пили звичайну газовану воду, дієтичну газовану воду, молоко або воду, тільки у тих, хто вживав звичайну газовану воду, був підвищений рівень сечової кислоти, яка викликає запалення і резистентність до інсуліну.

Цукор також може бути шкідливим, оскільки він забезпечує надмірну кількість фруктози. Хоча невелика кількість фруктози у фруктах і овочах-це нормально, споживання великої кількості з доданих цукрів-погана ідея.

Продукти з високим вмістом цукру включають Цукерки, шоколад, безалкогольні напої, торти, печиво, пончики, солодку випічку і деякі злаки.

Штучні трансжири

Штучні трансжири, ймовірно, найшкідливіші для здоров'я жири, які ви можете вживати. Вони створюються шляхом додавання водню до ненасичених жирів, які є рідкими, щоб надати їм стабільність більш твердого жиру. На етикетках інгредієнтів трансжири часто вказуються як частково гідрогенізовані масла.

Більшість маргаринів містять трансжири, і їх часто додають в оброблені харчові продукти, щоб продовжити термін зберігання.

На відміну від природних трансжирів, що містяться в молочних продуктах і м'ясі, штучні трансжири викликають запалення і збільшують ризик захворювань. Крім зниження рівня холестерину ЛПВЩ( хорошого), транс-жири можуть порушувати функцію ендотеліальних клітин, що вистилають ваші артерії, що є фактором ризику серцевих захворювань.

До продуктів з високим вмістом трансжирів відносяться картопля фрі та інші смажені продукти швидкого приготування, деякі різновиди попкорну для мікрохвильових печей, певні маргарини і овочеві шортенінги, упаковані торти і печиво, деякі кондитерські вироби і всі оброблені харчові продукти, на етикетці яких зазначено частково гідрогенізоване рослинне масло.

Рослинні олії

Деякі вчені вважають, що деякі рослинні масла, такі як соєва олія, викликають запалення через дуже високий вміст в них жирних кислот омега-6. Хоча деякі дієтичні жири омега-6 необхідні, типова Західна дієта дає набагато більше, ніж потрібно людям.

Насправді, медичні працівники рекомендують їсти більше продуктів, багатих омега-3, таких як жирна риба, щоб поліпшити співвідношення омега-6 і омега-3 і отримати протизапальні властивості омега-3.

Рослинні олії та масла насіння насіння використовуються як кулінарні масла і є основним інгредієнтом багатьох оброблених харчових продуктів.

Рафіновані вуглеводи

Вуглеводи отримали погану репутацію. Однак правда в тому, що не всі вуглеводи є проблемними. Стародавні люди тисячоліттями споживали необроблені вуглеводи з високим вмістом клітковини у вигляді трав, коріння і фруктів. Однак вживання рафінованих вуглеводів може викликати запалення.

З рафінованих вуглеводів була видалена велика частина клітковини. Клітковина сприяє ситості, покращує контроль цукру в крові і живить корисні бактерії в кишечнику. Дослідники припускають, що рафіновані вуглеводи в сучасному раціоні можуть стимулювати зростання запальних кишкових бактерій, які можуть збільшити ризик ожиріння і запальних захворювань кишечника.

Рафіновані вуглеводи мають більш високий глікемічний індекс( ГІ), ніж необроблені. Продукти з високим ГІ підвищують рівень цукру в крові швидше, ніж продукти з низьким ГІ.

Рафіновані вуглеводи містяться в цукерках, хлібі, макаронах, випічці, деяких злаках, печиво, тортах, солодких безалкогольних напоях і всіх оброблених харчових продуктах, що містять доданий цукор або борошно.

Надмірне вживання алкоголю

Було показано, що помірне споживання алкоголю приносить користь для здоров'я. Однак більш високі кількості можуть призвести до серйозних проблем.

У людей, які багато п'ють, можуть розвинутися проблеми з попаданням бактеріальних токсинів з товстої кишки в організм. Цей стан, часто називається "дірявим кишечником", може викликати широко поширене запалення, яке призводить до пошкодження органів. Щоб уникнути проблем зі здоров'ям, пов'язаних з алкоголем, споживання повинно бути обмежене двома стандартними напоями в день для чоловіків і одним для жінок.

Оброблене м'ясо

Споживання обробленого м'яса пов'язане з підвищеним ризиком серцево-судинних захворювань, діабету, раку шлунка і товстої кишки. Поширені види обробленого м'яса включають ковбасу, бекон, шинку, копчене м'ясо і в'ялену яловичину.

Оброблене м'ясо містить більш складні кінцеві продукти глікування (AGE), ніж більшість інших видів м'яса. AGE утворюються в результаті смаження м'яса і деяких інших продуктів при високих температурах. Відомо, що вони викликають запалення.

З усіх хвороб, пов'язаних зі споживанням м'ясних продуктів, його зв'язок з раком товстої кишки найбільш сильний.

Хоча багато факторів сприяють розвитку раку товстої кишки, одним з механізмів вважається запальна реакція клітин товстої кишки на перероблене м'ясо.

Главред

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Нардеп від "Батьківщини" Олексій Кучеренко заснув в ефірі телемарафону
26 617
Підвищений холестерин. Декілька натуральних способів очистити судини
26 281
Чемпіонат світу з сексу припинили достроково через неспортивну поведінку та велике завзяття
23 655
Потягли надгробок з цвинтаря вартістю 2 мільйони: поліція спіймала злодіїв-невдах і з'ясувала неймовірне
12 947
Приціл задом наперед: командувач ВМС США потрапив у курйозну ситуацію через фото
11 792
Експерти назвали крупу для нормалізації рівня цукру в крові
11 335
Чому цей розкішний будинок продають всього за 10 доларів: причина вас вразить
10 135
Трави для довголіття порадили китайські лікарі
9 744
Модель пролетіла 1852 км заради зустрічі з хлопцем, який не прийшов на побачення (фото)
9 156
Які авто майже нереально продати в Україні: дорога тільки на металобрухт
9 127
Підозрюваний у причетності до теракту в "Крокусі" втік у підмосковному лісі від силовиків (відео)
8 929
Використовували навіть гелікоптери: чиновники витратили цілий статок, щоб упіймати звірка
8 526
Контрактову і Поштову площі Києва посилено патрулюватимуть поліція і ТЦК
7 605
Як зіпсувати все: помилки при митті фар автомобіля, яких потрібно уникати
0
Закон про мобілізацію: у Раді розповіли, коли його підпише Зеленський
0
Як пояснити жовтизну розсади помідорів і що робити в цій ситуації
0
Влітку вступить в дію закон про мобілізацію: Чого очікувати українцям розповіли в Міноборони.
0
В Київтеплоенерго рекомендують зробити повірку квартирних лічильників: чому це важливо саме зараз
0
Як весняні перепади температур впливають на ефективність автомобільних шин
0
Які шість напоїв корисні для здоров’я нарівні з водою, розповіли вчені
0
У Києві зареєстрували рекорд за кількістю головних уборів поліціянтів із різних країн
0
Переможниця Євробачення знялась у хутрі на голе тіло
0
У кроптопі, лосинах та з сумкою Birkin: Дженніфер Лопес сходила на тренування
0
7 способів саботувати своє щастя і відкладати його на потім
0
Три оригінальних методи використання мікрохвильової печі, які припадуть до душі
0
Названо 3 французьких авто, які не рекомендують купувати навіть самі французи
0
8 важливих запитань, які батьки повинні поставити своїм дітям

Усі батьки бажають своїм дітям тільки найкращого. Щоб ...

Кардіолог назвала стан у жінок, коли потрібно частіше обстежувати серце

Ризик серцевих захворювань зростає у всіх із віком, але у ...

5 найгірших фінансових помилок подружніх пар та як їх уникнути

Робити фінансові помилки – звична справа і багато в чому ...