Високий артеріальний тиск – гіпертонія – здатна привести до небезпечних наслідків. Фахівці попереджають, що деякі продукти можуть посилювати стан.
Дієта є ключем до стабілізації кров’яного тиску, пише Express. Лікарі закликають ставитися до вибору раціону вкрай відповідально.
Вчені вирішили з’ясувати, який вплив на кров’яний тиск надає вживання різних видів картоплі. У дослідженні фахівців з Гарвардської медичної школи взяли участь понад 187 тис. чоловіків і жінок.
Виявилося, що картопля фрі, навіть приготована вдома, або чіпси становлять найбільшу небезпеку для гіпертоніків. Вчені виявили, що ризик високого кров’яного тиску на 11% вище, якщо людина з’їдає більше чотирьох порцій цього виду картоплі в тиждень. Експерти пояснюють це високим вмістом олії та солі, хоча остаточні висновки робити не поспішають.