Аскорбінова кислота у вигляді таблеток і в формі природних саліцилатів може спровокувати подразнення слизової шлунково-кишкового тракту.
Неправильне вживання аскорбінової кислоти таїть в собі небезпеку і шкоду для організму. Ситуацію прокоментувала імунолог-алерголог Надія Логіна, пишет LentaUA.
За словами лікаря, в раціон повинні входити свіжі овочі та фрукти. Що стосується вітамінів, які представляють собою лікарські препарати, то їх використання не завжди доцільно. Не варто забувати, що багато вітамінів містяться в простих продуктах. Наприклад, риба і морепродукти багата на D.
Аскорбінова кислота у вигляді таблеток і в формі природних саліцилатів може спровокувати подразнення слизової шлунково-кишкового тракту. Якщо у людини є гастрит або виразкова хвороба, то їй потрібно обережно вживати фрукти і свіжовичавлені соки. Пити натщесерце їх не варто - краще розбавляти з водою. В такому випадку вітамінів залишиться не менше, а вплив кислоти виявиться мінімальним.
Логіна рекомендує заготовляти влітку ягоди і фрукти в морозильній камері - це найкраща альтернатива консервованим, також це відмінний спосіб уникнути безконтрольного вживання лікарських вітамінів.