U-News » press release » Цікава подорож із дітьми на батьківщину галушок до улюбленого міста Гоголя, Пушкіна та Котляревського
Всі новини

Цікава подорож із дітьми на батьківщину галушок до улюбленого міста Гоголя, Пушкіна та Котляревського

Після тривалої непогоди у задушливому офісі із появою весняного сонечка, уявляєш себе чи на теплому пісочку чи прогулюючись гарним містом з ароматними деревами, що квітнуть. Відпустка, ще так далеко, але що заважає узяти сім'ю і гайнути на вихідні у гарне невелике місто зі смачною кухнею та гостиними жителями. Краще місто для такої подорожі, саме Полтава. Тут ви зможете і насолодитись місцевою традиційною кухнею і дізнатись багато нового та культурно збагатити себе та своїх рідних. Місто з багатовіковою історією, чудовою природою, розміреним темпом життя, без поспіху і суєти, основні пам’ятки, якого можна легко обійти з дитиною пішки.

Що подивитись чи топ місць для відвідування з дітьми

1. Візитна картка Полтави, яка змагається за популярність з "орлом" в Корпусному саду – тарілка з галушками. Хоч би що там було, особливо дітям вона дуже подобається. Тарілка з галушками та величезна ложка так і манить сісти й сфотографуватися. Галушка - символізує сімейний достаток, затишок і, разом з тим, це традиційна коронна страва Полтавського регіону. Щорічно у червні біля пам'ятника, проходить свято-фестиваль на честь галушки, де кухарі змагаються в мистецтві їх приготування.

2. Не доходячи до Пам'ятника галушці, ви можете зайти в музей-садибу Івана Котляревського. Відтворена садиба українського письменника і драматурга, автора знаменитої п'єси "Наталка Полтавка". У п'яти кімнатах знаходиться музей, де можна побачити особисті речі Котляревського, його архів, матеріали й документи.

Вхід на територію платний: для дорослих - 20 грн; діти від 7 років - 10 грн; послуги екскурсовода - 80 грн. Режим роботи: 10.00-17.00

3. Білосніжна бесідка або більш відома як Біла Альтанка, звідки відкривається панорама долини Ворскли з Хрестовоздвиженським монастирем на сусідньому пагорбі. Саме з цієї точки дуже добре видно, наскільки город вкритий зеленю, та уявити, як тут ще не так давно протікала Ворскла – одна з найбільших річок Лівобережної України.

4. Кругла площа та Корпусний сад. Площа, що виглядає як сонце з висоти пташиного польоту, діаметром у 400 метрів, з восьмими вулицями променями. Можна зробити декілька кругів задивляючись на неймовірні фасади будівель. Тут ви побачите Дім генерала губернатора, а також Дім дворянських зборів, сьогодні кінотеатр імені Котляревського.

5. Пішохідна зона та пам'ятник Гоголю. Після Корпусного саду, вирушайте на вулицю Соборності. Відмінна пішохідна зона, засіяна кафешками та магазинами. Візьміть з собою ароматну каву та відпочиньте у сквері або прогуляйтеся по зеленій алеї до пам'ятника Гоголю, який жив і навчався у Полтаві. Алея гоголівських героїв неймовірно цікава, навіть для дитини. З-поміж цікавих скульптур ви впізнаєте: Вакулу, Тараса Бульбу, Солоху, чорта, та цілі композиції із творів.

6. Краєзнавчий музей. Один з найстаріших музеїв України - 125 років. Тут налічується 40 музейних залів і більш як 200 тисяч експонатів: археологічні знахідки, предмети побуту та культури наших предків. Триповерхова будівля у стилі українського модерну обов'язково змусить вас зупинитися біля входу і зробити кілька яскравих знімків. Прекрасне місце для відвідування з дітьми будь-якого віку. Воли в натуральну величину, різнокольорові зали з різьбленням заворожують всіх. Вхід платний.

Режим роботи: ПН. 10.00-17.00, Вт-Нд 9.00-17.00, вихідний - середа.

Біля музею знаходиться Петровський парк з пам’ятником Тарасу Шевченко, теж дуже гарне місце для відпочинку після тривалої екскурсії музеєм.

7. Музей дальньої стратегічної авіації. Музей, що колись був військовим аеродромом, та де базувалась бомбардувальна авіаційна дивізія, складається з паркової зони, експозиції у приміщенні із 13 залами, а також відкритою експозицією авіаційної техніки. Це захоплива пригода як для дорослих, так і дітей, до експозиції вас везуть у блакитному радянському рафіку для більшого антуражу та відтворення того часу. Літаки можна роздивитись як зовні, так і всередині, тут є унікальний експонат – бомбардувальник ТУ-160 «Білий Лебідь». Захоплення та захват вам гарантовані. Вхід платний Режим роботи: з 10.00 – 17.00, Пн – вихідний.

8. Будинок Полтавського губернського земства. Будинок є видатним архітектурним витвором, що було споруджено у 1903-1908 роках у стилі українського модерну. Інтер'єр та фасад будинку оздоблено поліхромним орнаментальним і декоративним живописом за народними мотивами. Історія цієї будівлі тісно пов’язана з Полтавським краєзнавчим музеєм. З 1908 року у залах споруди розташовувався Природно-історичний музей Полтавського губернського земства. У 2008 році будинок було повністю реконструйовано та відновлено усі історичні елементи українського стилю. Ця палацова споруда настільки оригінальна й своєрідна, як українська музика, пісня та література. Тож не пропустіть можливість долучити ваших діточок до скарбниці українського народу.

У Полтаві безліч місць, що варті вашої уваги. Ми підібрали для вас найкомфортніші місця для відвідування з дітьми. І це, тільки початок, адже у місті близько 20 парків, скверів та бульварів. У майже будь-якому парку ви знайдете дитячі майданчики, фонтани та навіть батути. Залишається лише йти на прогулянку, насолоджуючись видами та можливостями міста.

Де поїсти у Полтаві?

Смачно поїсти у Полтаві це не квест, це найлегше, що можна придумати, тому що тут справді майже кожного дня гастрофестиваль. Тут майже ніде не має дитячих кімнат, але усюди дуже смачно і гостинно.

Ось декілька закладів, де варто спробувати справжню полтавську кухню.

«Палаццо» ресторан у Premier Hotel Palazzo, що на вул. Гоголя, 33. Тут вас здивують справжніми полтавськими стравами у розділі меню «Полтавська гостинність» з відомого історичного твору «Енеїда» у сучасному контексті. Меню ресторану а-ля карт розроблено кращим шеф-кухарем України Володимиром Ташаєвим. А також у ресторані представлене спеціальне дитяче меню для маленьких гурманів.

А також з полтавськими стравами усією сім'єю ви можете ознайомитись у ресторанах «Козачка», «Лілея» (або п'яний пан), «Прима Піца» має власну дитячу ігрову кімнату, «У сестер», «Шалена шкварка», шинок «Диканька» та відома «Комора» - перша галушкова мануфактура.

Де провести час з дітьми у разі негоди?

Ігрові кімнати та центри для дітей в основному представлені у складі торгових центрів, отже основний список кімнат та розважальних майданчиків як для малюків, так і дітей старшого віку: Kids Malur у самому центрі, дитячий розважальний центр у ТРЦ Київ, “Ігроленд” у ТРЦ “Екватор”, ТРЦ “Дитяча планета”.

Де зупинитись?

Можна обрати розміщення або у самому центрі Полтави або у передмісті. У передмісті на вас чекає безліч розваг на свіжому повітрі такі як:

  • Відпочинок на пляжі
  • Зелений туризм
  • Басейни
  • Ресторани
  • Барбекю
  • Велопрогулянки
  • СПА

Але якщо ви приїхали на день-два краще обрати готель у самому центрі. Одним з найкращих є чотиризірковий Premier Hotel Palazzo. Готель, що зовні нагадує класичний палац, гармонійно розташований серед самого центру неповторної Полтави та відтворює її дух та красу на розі вулиць Гоголя та Пушкіна. Зручне розташування, просторі номери готелю різних категорій, аутентичний ресторан з авторською кухнею та класичні інтер’єри, все що потрібно, щоб комфортно провести вікенд із сім'єю.

На Полтавщині немає моря чи гір, бурхливого виру мегаполісів, проте саме тут, у кожному без винятку куточку вас будуть вражати, дивувати та дарувати вам захоплюючі емоції й незабутні враження.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
33 271
Медики назвали відмінність пияцтва від алкоголізму
19 248
Аварія в океані. Вчені вперше зняли зіткнення човна і рідкісної гігантської акули
13 538
У Держдумі РФ звинуватили «Чебурашку» у руйнуванні російських цінностей
13 329
Набридло чекати: хлопець розчистив виїзд з парковки за допомогою екскаватора
12 781
Гімнаст протестував "ліжко від занять сексом" на Олімпіаді: що з'ясувалося
10 890
Фанат тату забив майже все тіло чорнилами та приголомшив, який вигляд мав до перевтілення
10 686
Гості на весіллі залишилися голодними після невдалого "жарту" нареченого і нареченої
10 171
"Ходжу в супермаркет з паспортом": 48-річна жінка стверджує, що припинила старішати
9 656
В Україні введуть обмеження для водіїв пенсійного віку: що зміниться
9 565
Конфуз: Порошенко покликав боротися з Московською церквою покійного Майкла Джексона
8 684
Позбавити прав можуть будь-кого: в Україні почали карати водіїв за чужі порушення
8 119
Серцевий напад: непомітна ознака в роті, яка попереджає, що ви в групі ризику
7 705
Як правильно обрізати листя петрушки, щоб росла до пізньої осені
0
Названо три групи продуктів, які наповнюють кишківник руйнівними токсинами
0
5 найбільших шкідників картоплі: як з ними боротися
0
Названо бюджет Олімпійських ігор-2024 у Парижі
0
Інсульт може виявлятися неочевидними ознаками
0
ЗСУ дурять росіян: як українські макети змушують ворога марнувати дорогі ракети
0
Гороскоп на 27 липня для всіх знаків зодіаку: день успішної розумової праці
0
Тіна Кароль чесно сказала, чи робила пластичні операції
0
Надія Мейхер уперше за тривалий час вийшла на зв'язок: де та чим займається зараз артистка
0
Якими автомобілями найбільше задоволені їх власники - дослідження
0
Топ-5 класних авто до 4000 доларів, які можна знайти на українському авторинку
0
Популярна в Україні марка випустила бюджетний позашляховик з величезним запасом ходу (фото)
0
Навіщо на спідометрах сучасних авто нанесені червоні позначки: про цю важливу функцію мало хто знає
0
Цей симптом на обличчі свідчить про високий тиск: що відомо

  Гіпертонія, або підвищений артеріальний тиск, це стан, ...

Чи можна харчуватися лише один раз на день? Вчені дали відповідь

  Сучасний ритм життя часто призводить до того, що людина ...

Як знизити кров'яний тиск за три місяці: вчені назвали п'ять важливих звичок

Велике значення для здорового серця мають фізичні ...