Людський мозок — один із найскладніших органів, роботу якого до кінця ще не вивчили, проте постійно намагаються покращити його здібності. З недавніх пір фахівці змогли знайти компонент, який допомагає покращити пам'ять – ним виявився апельсиновий сік.
КОРИСТЬ ФРУКТІВ
Дослідження, яке привело до висновку, тривало близько двадцяти років і охоплює двадцять вісім тисяч людей. Кожні чотири роки фахівцями були проведені контрольні тести: досліджуваних розпитували про спожиті продукти, а також перевіряли пам'ять та розумові здібності. Зокрема, їм ставили два питання щодо пам'яті.
- Чи стало у вас більше проблем, ніж зазвичай, із запам'ятовуванням короткого списку предметів, наприклад, списку покупок?
- Чи сталося у вас більше проблем, ніж зазвичай, під час згадки про групову розмову чи телепрограму?
Після цього фахівцями було проаналізовано отримані результати та знайдено певний взаємозв'язок. З'ясувалося, що ті учасники, які з'їдали більше шести порцій фруктів та овочів за день на 34 відсотки, рідше зазнавали труднощів з когнітивними функціями.
Крім цього, фахівці знайшли взаємозв'язок між споживанням апельсинового соку та зниженням проблем із пам'яттю з віком. З'ясувалося, що його регулярне споживання знижує ризик на 47 відсотків.
Автор дослідження Чанчжен Юань повідомив, що о дним із найважливіших явищ у цьому дослідженні є те, що ми змогли відслідковувати таку велику групу людей протягом 20-річного періоду часу, що дозволило отримати дуже переконливі результати.
ІНША КОРИСТЬ АПЕЛЬСИНОВОГО СОКУ
Даний продукт містить велику кількість вітамінів РР, С, Е, А і К, корисну клітковину, яка покращує роботу ШКТ, а також сприяє схуднення та виведення токсинів з організму та антиоксидантів. І все це при порівняно низькій калорійності: у склянці апельсинового свіжого соку міститься близько 120 калорій.
Проте фахівці радять самим робити апельсиновий сік, не купувати в магазині - оскільки покупний варіант перенасичений цукром. Також краще пити не більше 200-250 г фрешу з апельсинів на день.