Два рецепта відварів із сухофруктів, які приносять відчутну користь організму.
Є три причини
Відвари з сухофруктів дуже корисні, його ще в давнину вживали народи Сходу для лікування багатьох проблем. По-перше, в тих ж родзинках величезна кількість вітамінів та інших корисних речовин, серед яких можна виділити калій. Завдяки такому складу можна відрегулювати і відновити водно-сольовий баланс. Крім того, відвар покращує роботу ЦНС, нормалізує тиск.
По-третє, відвари відмінно справляються з вірусними захворюваннями, оскільки значно зміцнюють імунітет. А при температурі - полегшують самопочуття. Лікарі радять пити такі відвари при пневмонії, адже вони прискорюють відходження мокроти.
Відвар родзинок в обов'язковому порядку варто включити в свій раціон тим, у кого проблеми з судинами і серцем. Це допоможе стабілізувати тиск, поліпшить нейродинаміку, зміцнить судини.
До того ж, він добре допомагає при отруєннях, ротавірусній інфекції, оскільки не тільки підвищує імунітет, а й зупиняє процес зневоднення.
Як приготувати смачний і корисний відвар з родзинок
Багато хто думає, що варто залити родзинки окропом і відвар готовий. Але ні. Хороший настій вийде, якщо готувати його в термосі і залити теплою водою. Справа в тому, що вода температурою понад +90 градусів вбиває всі вітаміни і мінеральні речовини, які є в складі сухофруктів.
Дуже простий рецепт
1 ст. л. промитих родзинок, 100 мл теплої води. Все відправити настоюватись в термосі мінімум годину.
Рецепт для здоров'я печінки
До 100 г родзинок додайте 100 г сушеної журавлини, 150 г крупи Геркулеса - всі інгредієнти засипте в каструлю і залийте 0,5 л теплої води.
Поставте каструльку на повільний вогонь і доведіть масу до кипіння, постійно помішуючи. Після настоюйте протягом 4 годин, обернувши в тканину або рушник. Процідіть.
Приймати 3 рази на день. За один прийом за півгодини до їжі потрібно випити 100 мл напою.