Страви, приготовані з гречаної крупи, можуть привести до проблем з шлунково-кишковим трактом. Про це попередила лікар-ендокринолог Тетяна Бочарова.
При цьому фахівець зазначила, що гречка є гіпоалергенним продуктом. Вона входить до складу дієт, спрямованих на комплексне лікування і профілактику різних захворювань.
За словами Бочарової, слід пам’ятати і про найгірші поєднаннях під час прийому їжі.
Так, при наявності проблем з кишечником, гречку не варто їсти разом з м’ясними напівфабрикатами або жирною рибою.
Іноді через це виникають бродіння і відчуття тяжкості в животі.
Також експерт поспішила попередити, що гречану крупу варто не запарювати окропом, а проварювати – тоді організм її легше засвоїть.