Агрус є унікальною ягодою, він містить безліч вітамінів і корисних речовин. Цей плід здатний наповнити організм багатьма мікроелементами і при цьому він є низькокалорійним.
До складу агрусу входять вітаміни групи В, вітамін Е, А, РР та С. Крім того, цей плід багатий йодом, калієм, залізом, цинком, кальцієм, магнієм, молібденом, марганцем, міддю, фосфором, натрієм, фтором, нікелем та сірою .
Медики радять вживати цю ягоду при гіповітамінозі і анемії. Також вживання агрусу піднімає рівень гемоглобіну, покращує обмін речовин, знижує ризик розвитку серцево-судинних хвороб і нормалізує артеріальний тиск.
Однак експерти попереджають, незважаючи на корисний склад, ця ягода має протипоказання. Агрус дуже кислий, тому ним не варто зловживати людям, що страждають різними захворюваннями шлунково-кишкового тракту.