Доктор медичних наук, лікар-токсиколог Михайло Кутуша розповів про унікальні властивості буряка, проте попередив, що існують деякі протипоказання до вживання цього коренеплоду.
Фахівець зазначив, що буряк обов’язково потрібно включати в раціон, оскільки він позитивно впливає на кровотворення, а також на роботу печінки і кишечника.
Протипоказань до вживання коренеплоду небегато, і утриматися від вживання буряка потрібно пацієнтам з індивідуальною непереносимістю і алергічною реакцією. Кутуша зазначає, що пацієнтам з сечокам’яною хворобою, нирковою недостатністю, гіпертонією, цукровим діабетом, здуттям живота і печією потрібно повністю виключити буряк з раціону. Крім того, лікар нагадав, що буряк є чемпіоном за вмістом хлору, а це означає, що у великих кількостях він може подразнювати слизову і викликати першіння в горлі.
При помірному вживанні буряк буде тільки позитивно впливати на самопочуття але й сприяти зміцненню імунної системи.