Деякі продукти сприяють швидкому відкладенню жиру на внутрішніх органах. Про це розповіли іспанські дієтологи.
У статті для La Vanguardia дієтолог Анхела Морено пояснила, що велику шкоду організму завдає регулярне вживання їжі з великою кількістю насичених жирів.
До рекордсменів за їх змістом належать ковбаса та магазинна випічка: пончики, млинці, вафлі тощо.
В результаті дієти з високим споживанням таких продуктів серйозні проблеми з печінкою виникають навіть у людей, які взагалі не п’ють алкоголь, зазначила дієтолог.
Крім того, нормальній роботі печінки заважають вуглеводи з високим глікемічним індексом. Особливо це стосується солодких напоїв із фруктозою.
Дієтолог Сусана Леон також порекомендувала уникати енергетичних напоїв. Вони містять велику кількість кофеїну та цукру.
Фахівці зазначають, що великі ризики розвитку неалкогольної жирової хвороби мають люди з ожирінням, цукровим діабетом та високим холестерином.
Відсутність лікування цього захворювання призводить до фіброзу печінки, що є смертельно небезпечним станом.