Мікрохвильова піч – надійна помічниця у будинку! Але при цьому ми навіть не замислюємося про те, які наслідки (і не тільки для здоров'я, а й матеріального благополуччя) можуть наступити після неправильного використання.
Тоді цей матеріал про те, що саме не можна розігрівати мікрохвильовій печі, для вас. Адже йтиметься про досить звичні речі.
1.Вважається, що розігрівати грудне молоко в мікрохвильовій печі не дуже корисно. По-перше, воно нерівномірно прогрівається. По-друге, можливий перегрів, а значить, воно стане абсолютно марним для дитячого харчування.
Педіатри радять підігрівати молоко у спеціальних приладах, які є у продажу або використати метод наших мам та бабусь. А саме: опустити пляшечку з грудним молоком у гарячу воду на кілька хвилин.
2.Якщо вам раптом захочеться зварити яйця дуже швидко, і для цієї мети ви вирішите використовувати мікрохвильову піч – приготуйтеся до ефектного вибуху. Справа в тому, що всередині яйця накопичується багато пари, яка і викличе небажану реакцію.
3.Якщо ви хоча б раз розморожували м'ясо в мікрохвильовій печі, то помічали, що по краях воно вже починає запікатися, а посередині ще заморожене. Це дуже небезпечно. Тому що за такого нерівномірного розігріву в продукті починають розвиватися хвороботворні бактерії. Тому простіше м'ясо дістати наперед і розігріти, наприклад, на нижній поличці холодильника.
4.Старий посуд, особливо той, який був виготовлений ще за СРСР, краще в мікрохвильову піч не ставити. У складі такого посуду часто бувають свинець та інші важкі метали, які під впливом хвиль можуть завдати істотного удару по здоров'ю. Такий посуд взагалі краще не використовувати у побуті.
5. Пластик. Останні дослідження довели: 95% пластикових виробів після нагрівання у мікрохвильовій печі починають виділяти у продукти небезпечні речовини. Тому продукти, які ви зберігаєте у контейнері, краще розігрівати на тарілці.