В індійській традиційній медицині чорний перець є одним із найкорисніших інгредієнтів для підвищення імунітету
Перець від хвороб
Чорний перець допомагає запобігти таким хворобам, як артрит, шкірні захворювання, нормалізувати рівень глюкози та холестерину в крові. Поруч із цими властивостями проста спеція покращує засвоєння поживних речовин, і сприяє здоров’ю кишечника.
Тим більше, що це актуально в зимовий сезон, коли імунітет організму знижується. Зі зростанням пандемії та появою нового варіанту Covid-19, важливо дбати про свій раціон харчування. Щоб забезпечити сильний імунітет, необхідно дотримуватися здорової дієти і регулярно займатися спортом.
Чому вам треба їсти чорний перець?
На тлі епідемій інфекційних захворювань, таких як коронавірус, люди повертаються до традиційної медицини, щоб підтримати імунітет. І саме чорний перець є одним із найкорисніших та поживних інгредієнтів індійської Аюрведи.
Ви можете вживати чорний перець у порошкоподібному вигляді або цілком. Ця пряність має гострий м’який смак, який миттєво збуджує ваші смакові рецептори. Також можна додавати чорний перець у чай, каву та інші страви.
Як правильно приймати чорний перець
При бронхіті або запаленні легень через коронавірус змішайте 40 г меленого перцю, 40 г меленого коріандру і 30 г морської солі, додайте трохи гарячої води до стану мазі. Цією сумішшю натирають грудну клітку проти ночі.
В родзинки загорніть горошину чорного перцю. З’їдайте по парі таких «цукерок» 3 рази на день за 30 хв до їжі для лікування та профілактики інфекційних захворювань.
При застуді змішайте 200 мл кефіру, подрібнену голівку часнику та 1 ч. л. меленого перцю. Випивають отриману суміш за один раз.