Кардіолог Ганна Кореневич поділилася думкою про корисні для судин та серця крупи, назвавши найкращі серед них, підходящі (і навіть рекомендовані) для щоденного вживання.
«З погляду принципів кардіоживлення, яке допомагає підтримати здоров’я серця, судин і підходить, зокрема, людям, які перенесли інфаркт, до щоденного раціону слід включити крупи з низьким глікемічним індексом», — зауважила кардіолог Кореневич.
У списку найкращих медик виділила три крупи:
— гречка;
— цільнозерновий овес;
— ячмінь (ячна крупа).
Завдяки споживанню цих круп судини стають краще захищені від накопичення згубного для них холестерину. Кореневич додала, що аналогічний ефект дають і зернобобові – квасоля, горох, сочевиця.