U-News » Здоров'я » Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння
Всі новини

Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння

Продукти у консервних банках стали невід’ємною частиною нашого життя. Безліч людей використовують у повсякденному раціоні різноманітні консерви: м’ясні, рибні, овочеві.

На жаль, дуже часто після відкриття банки ми не встигаємо з’їсти весь її вміст і він псується. Як правильно зберігати розкриті консерви і зробити так, щоб їх вміст залишався придатним в їжу якомога довше?

Зберігання закритих консервів

Норми для зберігання консервів до та після розтину упаковки дуже різняться. Закриту тару з м’ясними, рибними та плодово-овочевими продуктами слід зберігати при температурі повітря не більше 15 °C і при відносній вологості до 75% у приміщенні, що добре провітрюється. Не варто поміщати закриті консерви в холодильник, оскільки їх смакові якості можуть змінитися на гірший бік. А такі продукти, як згущене молоко, варення або компот, можуть змінити текстуру і зацукритися.

Щоб до відкриття консерви зберігалися стільки часу, скільки вказав виробник на упаковці, крім дотримання режиму температури та вологості, необхідно стежити за збереженням упаковки. Особливу увагу потрібно звернути на металеву тару, оскільки, на відміну від скляної, вона набагато частіше зазнає деформацій та корозії, що істотно скорочує термін зберігання продукту або зовсім робить його непридатним для харчування. У будь-якому випадку, щоб отримати якісні консерви, потрібно купувати банки без вм’ятин, іржі та інших зовнішніх дефектів упаковки. Тоді вони будуть добре зберігатися як у закритому, так і у відкритому вигляді.

Як зберігати відкриті консерви

Будь-які консерви краще відкривати безпосередньо перед їжею чи приготуванням. Зберігати відкриті консервовані продукти рекомендується не більше доби за умови, що вони були перекладені із металевої тари у скляну чи керамічну. Після розтину консервований продукт необхідно зберігати виключно у холодильнику. У ресторанах і магазинах, звичайно, відкриті банки не зберігатимуться довше, правила це забороняють, але в домашніх умовах життя відкритим консервам можна трохи продовжити. Для цього потрібно дотримуватися кількох важливих правил:

Відкривши консерви, перекладайте вміст у герметичний контейнер або інший посуд із кришкою та зберігайте його в холодильнику.

Виконуйте повторну консервацію, зберігаючи верхній захисний шар жиру. Для цього потрібно взяти топлене сало або топлене вершкове масло (для м’ясних консервів), олію без запаху (для рибних чи овочевих консервів) і заливати цим жиром продукт. Підливайте розтоплений жир або масло після кожного забору продукту: так ви захистите його від бактерій та продовжите термін зберігання.

Для збереження смакових якостей після розтину упаковки не виливайте розсіл, соус або сік: у ньому продукт збережеться набагато краще.


Читають Коментують
Стало відомо, які продукти різко підвищують рівень цукру в крові
45 822
Відома українська співачка зменшила груди й показалася після операції: "Було мрією з 13 років"
22 652
Названо найрозумніші знаки зодіаку: для них немає непосильних завдань
21 267
Батько хотів включити "білий шум", аби дитина заснула, але щось пішло не так
18 602
Жирова хвороба печінки: перші "тихі" зміни в організмі назвали лікарі
16 999
Скільки потрібно грошей для комфортного життя в Україні: експерт назвав цифри
16 963
Українців закликали робити запаси: в Україні рекордно подорожчають два основні продукти
16 281
Село-символ: знайдено населений пункт, назва якого влучно характеризує сучасне життя в Україні
13 844
Чотири симптоми, які вказують на дуже високий артеріальний тиск
13 594
Народна артистка під час виступу на сцені створила конфуз: глядачі не стримали емоцій
13 186
Коли треба поєднати пляж і роботу: відео з Одеси розсмішило соцмережі
12 945
Продукти, які потрібно їсти кожній людині для підтримки здоров’я суглобів
12 876
Скільки можна зберігати заварений чай, розповіли фахівці
12 450
Мадонна випнула пишний бюст у напівпрозорому мереживі та здивувала фанів новиною
0
Як зберегти серце здоровим восени: поради кардіолога
0
В Україні знайшли найбільший скарб в історії: як це сталося і кому він належав
0
"Не спала": Оля Цибульська зізналася, що була закохана в зірку українського спорту
0
5 ознак запалення кишечника і кращі продукти для поліпшення стану
0
Називали "стриптизом": яку побутову звичку вважали неприйнятною в СРСР
0
Рада легалізувала створення загальнодержавної бази даних на всіх українців
0
Чорна смуга позаду: які знаки Зодіаку розпрощаються з проблемами вже наприкінці вересня
0
"Це дуже великий біль" - Катерина Бужинська розповіла, чому не бачиться з матір'ю понад 10 років
0
Із цими знаками Зодіаку завжди легко - вони цінують душу, а не вроду
0
Названо два простих способи позбавлення від вісцерального жиру
0
Менше цієї суми пенсіонери отримувати не будуть: в Україні підвищать мінімальну пенсію
0
Лідер "Другої Ріки" Харчишин підтвердив роман з Соколовою та одразу ошелешив їхнім розривом
0
Швидкість та сумісність: обираємо ідеальний кардрідер для ваших потреб

Коли справа доходить до зручної роботи з флеш-картами, ...

Тантричний секс: як почати практикувати і чи він допоможе стосункам

Нереальне задоволення тривалістю кілька годин і глибший ...

Дисоргазмія: чому після сексу можуть зʼявлятися спазми

Більшість жінок хоча б раз у житті відчували судоми чи ...