U-News » Здоров'я » Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння
Всі новини

Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння

Продукти у консервних банках стали невід’ємною частиною нашого життя. Безліч людей використовують у повсякденному раціоні різноманітні консерви: м’ясні, рибні, овочеві.

На жаль, дуже часто після відкриття банки ми не встигаємо з’їсти весь її вміст і він псується. Як правильно зберігати розкриті консерви і зробити так, щоб їх вміст залишався придатним в їжу якомога довше?

Зберігання закритих консервів

Норми для зберігання консервів до та після розтину упаковки дуже різняться. Закриту тару з м’ясними, рибними та плодово-овочевими продуктами слід зберігати при температурі повітря не більше 15 °C і при відносній вологості до 75% у приміщенні, що добре провітрюється. Не варто поміщати закриті консерви в холодильник, оскільки їх смакові якості можуть змінитися на гірший бік. А такі продукти, як згущене молоко, варення або компот, можуть змінити текстуру і зацукритися.

Щоб до відкриття консерви зберігалися стільки часу, скільки вказав виробник на упаковці, крім дотримання режиму температури та вологості, необхідно стежити за збереженням упаковки. Особливу увагу потрібно звернути на металеву тару, оскільки, на відміну від скляної, вона набагато частіше зазнає деформацій та корозії, що істотно скорочує термін зберігання продукту або зовсім робить його непридатним для харчування. У будь-якому випадку, щоб отримати якісні консерви, потрібно купувати банки без вм’ятин, іржі та інших зовнішніх дефектів упаковки. Тоді вони будуть добре зберігатися як у закритому, так і у відкритому вигляді.

Як зберігати відкриті консерви

Будь-які консерви краще відкривати безпосередньо перед їжею чи приготуванням. Зберігати відкриті консервовані продукти рекомендується не більше доби за умови, що вони були перекладені із металевої тари у скляну чи керамічну. Після розтину консервований продукт необхідно зберігати виключно у холодильнику. У ресторанах і магазинах, звичайно, відкриті банки не зберігатимуться довше, правила це забороняють, але в домашніх умовах життя відкритим консервам можна трохи продовжити. Для цього потрібно дотримуватися кількох важливих правил:

Відкривши консерви, перекладайте вміст у герметичний контейнер або інший посуд із кришкою та зберігайте його в холодильнику.

Виконуйте повторну консервацію, зберігаючи верхній захисний шар жиру. Для цього потрібно взяти топлене сало або топлене вершкове масло (для м’ясних консервів), олію без запаху (для рибних чи овочевих консервів) і заливати цим жиром продукт. Підливайте розтоплений жир або масло після кожного забору продукту: так ви захистите його від бактерій та продовжите термін зберігання.

Для збереження смакових якостей після розтину упаковки не виливайте розсіл, соус або сік: у ньому продукт збережеться набагато краще.

Додати коментар

Читають Коментують
"Величезні ноги" Ілона Маска в дивних кросівках наробили галасу в мережі
16 828
«Шедевр» пропаганди: пам’ятник родині солдата у Росії викликав лише насмішки
14 478
Названо три найбезкомпромісніші знаки зодіаку: вони не відступлять ні перед чим
13 861
Хотів вийти: пасажир відчинив двері літака, бо посварився з дівчиною
13 790
Її досі продають у магазинах: експерти застерігають про отруйну рибу в Україні
12 337
Пропагандистка Симоньян засвітилась в перуці після новин про рак і знову накинулась на Україну
12 102
«Пророкував» чи просто персонаж? У серіалі «Слуга народу» помітили Міндіча
11 001
Названо зовнішні симптоми небезпечно високого рівня холестерину
10 638
Кардіологи пояснили, яка тривалість сну найкраща для здоров'я серця
10 412
Кардіолог назвав продукт для сніданку, якого слід уникати гіпертонікам
10 216
Більше ніякого коньяку та шампанського з України: як зміняться полиці магазинів з 1 січня
10 147
Чоловік витратив понад $15 тисяч, щоб перетворитись на собаку: ким він став насправді
8 737
Чоловік купив стару хату в Карпатах: що він побачив всередині
8 715
Пенсійний фонд помиляється: як українці втрачають тисячі гривень через бюрократію
4
Нардеп пропонує зробити день звільнення Єрмака національним святом
3
Нова мовна реальність Росії: слова "говно" та "жопа" офіційно визнані нецензурними
3
Залужний про мир: можливість для політичних реформ та відбудови
2
Сім основних ознак присутності поруч з вами Ангела-охоронця: народні прикмети
1
Апетитні форми на сцені: Дженніфер Лопес у бікіні вразила накачаним пресом
1
Хто така Ірина Пікалова, яка отримала частку у новій компанії "Кварталу 95" і є кумою Зеленських
1
«Заберуть на фронт»: як покупка дивана в Житомирі переросла в погрози через ТЦК
1
Журналісти знайшли доньку Путіна в Парижі: чи стане вона "ППО в Києві"
1
Магія котів: яку долю, за народними віруваннями, несуть білі, руді та триколірні звірі
1
«Шедевр» пропаганди: пам’ятник родині солдата у Росії викликав лише насмішки
1
Коли краще мити голову – вранці чи ввечері: фахівці назвали плюси і мінуси
1
Ідеальний продукт для здоров'я: що одночасно омолоджує, знижує тиск і зміцнює зуби
1
Гармонія в ліжку, сварки поза ним: чи приречена ваша пара на розрив

Чудова інтимна близькість може створити ілюзію ідеальних ...

У чому зустрічати Різдво і Новий рік 2026: "луки" зі спідницями за знаками Зодіаку

Новий рік Червоного Вогняного Коня обіцяє яскраві зміни, а ...

Смачна маринована капуста швидкого приготування: можна їсти наступного дня

Рецепт смачної маринованої капусти швидкого приготування.