U-News » Здоров'я » Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння
Всі новини

Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння

Продукти у консервних банках стали невід’ємною частиною нашого життя. Безліч людей використовують у повсякденному раціоні різноманітні консерви: м’ясні, рибні, овочеві.

На жаль, дуже часто після відкриття банки ми не встигаємо з’їсти весь її вміст і він псується. Як правильно зберігати розкриті консерви і зробити так, щоб їх вміст залишався придатним в їжу якомога довше?

Зберігання закритих консервів

Норми для зберігання консервів до та після розтину упаковки дуже різняться. Закриту тару з м’ясними, рибними та плодово-овочевими продуктами слід зберігати при температурі повітря не більше 15 °C і при відносній вологості до 75% у приміщенні, що добре провітрюється. Не варто поміщати закриті консерви в холодильник, оскільки їх смакові якості можуть змінитися на гірший бік. А такі продукти, як згущене молоко, варення або компот, можуть змінити текстуру і зацукритися.

Щоб до відкриття консерви зберігалися стільки часу, скільки вказав виробник на упаковці, крім дотримання режиму температури та вологості, необхідно стежити за збереженням упаковки. Особливу увагу потрібно звернути на металеву тару, оскільки, на відміну від скляної, вона набагато частіше зазнає деформацій та корозії, що істотно скорочує термін зберігання продукту або зовсім робить його непридатним для харчування. У будь-якому випадку, щоб отримати якісні консерви, потрібно купувати банки без вм’ятин, іржі та інших зовнішніх дефектів упаковки. Тоді вони будуть добре зберігатися як у закритому, так і у відкритому вигляді.

Як зберігати відкриті консерви

Будь-які консерви краще відкривати безпосередньо перед їжею чи приготуванням. Зберігати відкриті консервовані продукти рекомендується не більше доби за умови, що вони були перекладені із металевої тари у скляну чи керамічну. Після розтину консервований продукт необхідно зберігати виключно у холодильнику. У ресторанах і магазинах, звичайно, відкриті банки не зберігатимуться довше, правила це забороняють, але в домашніх умовах життя відкритим консервам можна трохи продовжити. Для цього потрібно дотримуватися кількох важливих правил:

Відкривши консерви, перекладайте вміст у герметичний контейнер або інший посуд із кришкою та зберігайте його в холодильнику.

Виконуйте повторну консервацію, зберігаючи верхній захисний шар жиру. Для цього потрібно взяти топлене сало або топлене вершкове масло (для м’ясних консервів), олію без запаху (для рибних чи овочевих консервів) і заливати цим жиром продукт. Підливайте розтоплений жир або масло після кожного забору продукту: так ви захистите його від бактерій та продовжите термін зберігання.

Для збереження смакових якостей після розтину упаковки не виливайте розсіл, соус або сік: у ньому продукт збережеться набагато краще.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Кардіолог назвала найбільш небезпечний для серця алкогольний напій
38 390
Дитина зустріла сестру-близнючку своєї матері: її реакція стала хітом
37 456
Дзідзьо відреагував на вагітність колишньої дружини та публічно звернувся до неї
18 811
Вікторія Булітко відреагувала на звільнення Глущенко із «Дизель Шоу»
17 471
Симптоми утворення тромбів і продукти, що захищають від них
15 686
Чому навіть хороші й надійні чоловіки зраджують: психолог назвав 8 причин
14 917
Туалет на вулиці та подача води відром: у Києві здають в оренду цікавий "таунхаус"
14 677
За 5 років мама тричі народила близнюків: лікарі кажуть, що це диво
14 197
Блогерка мало не залишилася за кордоном через нове обличчя: фото до і після пластики
13 892
Хлопчик з мему "Скоро вже буде Паска" виріс, і ось як він виглядає зараз
12 688
15 продуктів, які підвищують потенцію у чоловіків
12 570
Пуповину перерізала ножицями для брів: жінка не знала, що вона вагітна, поки не народила
12 312
Лікар назвав напій, ефективний від підвищеного тиску і холестерину
12 228
Як сіяти кріп влітку, щоб зелені було вдосталь до кінця сезону
0
Анатолій Анатоліч приголомшив схудненням на 10 кіло і розсекретив свою нову вагу
0
Росія намагається домогтися зняття санкцій з авіації через погіршення економіки
0
5 помилок у зберіганні та приготуванні м’яса, які допускають майже всі господині
0
Воскресіння Христове: речі, які заборонено робити на Великдень
0
Що сказати замість "Христос Восрес" на Великдень: здивуйте рідних цими цікавими варіантами
0
Великодній зайчик: звідки він взявся та що насправді означає цей символ свята
0
Чому в квартиру краще не заходити у взутті: чотири причини, важливі для здоров’я
0
Названо напій, який небезпечний для серцевого ритму
0
Хвороба печінки: названо незвичайний симптом небезпечного стану
0
Чи треба обривати цвіт яблуні, про що не здогадуються садівники
0
Як позбутися плісняви ​​на стінах народними засобами
0
Три знаки зодіаку, яким сьогодні необхідно більше мовчати і менше говорити
0
🧳 Валіза мрії: яку обрати для ідеальної подорожі?

  Подорож — це завжди нова історія. Вона починається не з ...

Як зробити крем для обличчя самостійно і отримати величезне задоволення від результату

Ефективні засоби для обличчя здатні не лише поліпшити колір ...

Наймодніша паска 2025: який декор буде у тренді цього року

Великдень – це не лише духовне свято, а й чудова нагода ...