U-News » Здоров'я » Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння
Всі новини

Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння

Продукти у консервних банках стали невід’ємною частиною нашого життя. Безліч людей використовують у повсякденному раціоні різноманітні консерви: м’ясні, рибні, овочеві.

На жаль, дуже часто після відкриття банки ми не встигаємо з’їсти весь її вміст і він псується. Як правильно зберігати розкриті консерви і зробити так, щоб їх вміст залишався придатним в їжу якомога довше?

Зберігання закритих консервів

Норми для зберігання консервів до та після розтину упаковки дуже різняться. Закриту тару з м’ясними, рибними та плодово-овочевими продуктами слід зберігати при температурі повітря не більше 15 °C і при відносній вологості до 75% у приміщенні, що добре провітрюється. Не варто поміщати закриті консерви в холодильник, оскільки їх смакові якості можуть змінитися на гірший бік. А такі продукти, як згущене молоко, варення або компот, можуть змінити текстуру і зацукритися.

Щоб до відкриття консерви зберігалися стільки часу, скільки вказав виробник на упаковці, крім дотримання режиму температури та вологості, необхідно стежити за збереженням упаковки. Особливу увагу потрібно звернути на металеву тару, оскільки, на відміну від скляної, вона набагато частіше зазнає деформацій та корозії, що істотно скорочує термін зберігання продукту або зовсім робить його непридатним для харчування. У будь-якому випадку, щоб отримати якісні консерви, потрібно купувати банки без вм’ятин, іржі та інших зовнішніх дефектів упаковки. Тоді вони будуть добре зберігатися як у закритому, так і у відкритому вигляді.

Як зберігати відкриті консерви

Будь-які консерви краще відкривати безпосередньо перед їжею чи приготуванням. Зберігати відкриті консервовані продукти рекомендується не більше доби за умови, що вони були перекладені із металевої тари у скляну чи керамічну. Після розтину консервований продукт необхідно зберігати виключно у холодильнику. У ресторанах і магазинах, звичайно, відкриті банки не зберігатимуться довше, правила це забороняють, але в домашніх умовах життя відкритим консервам можна трохи продовжити. Для цього потрібно дотримуватися кількох важливих правил:

Відкривши консерви, перекладайте вміст у герметичний контейнер або інший посуд із кришкою та зберігайте його в холодильнику.

Виконуйте повторну консервацію, зберігаючи верхній захисний шар жиру. Для цього потрібно взяти топлене сало або топлене вершкове масло (для м’ясних консервів), олію без запаху (для рибних чи овочевих консервів) і заливати цим жиром продукт. Підливайте розтоплений жир або масло після кожного забору продукту: так ви захистите його від бактерій та продовжите термін зберігання.

Для збереження смакових якостей після розтину упаковки не виливайте розсіл, соус або сік: у ньому продукт збережеться набагато краще.


Читають Коментують
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
48 726
Туристу вдалося таємно зняти Північну Корею зсередини: відео облетіли мережу
44 796
Влучна карикатура на Путіна завірусилася в мережі
26 169
Дружина спіймала чоловіка на зраді завдяки його бажанню отримати знижку при покупках
24 635
"Пора додому": двійник Зеленського в Італії не зміг втекти від українки
23 783
Новий скандал на публіці: Макрони раптово осоромилися перед камерами
23 099
В Україні можуть змінити пенсійний вік: що відомо про чергові плани народних депутатів
20 796
Арабський "шейх" вирішив охолодитись в Україні: курйозне відео з полтавського пляжу
13 828
Три можливих причини інсульту, про які багато людей не здогадуються
13 633
"Мауглі", який жив з дикими тваринами, наразі не впізнати: фото до і після
11 605
Теща втікача Влада Ями перервала мовчання і публічно висловилася про нього
10 857
Названо три найбільш шкідливі для здоров’я алкогольні напої
8 947
Названий ідеальний овоч для захисту від смертельних порушень серця
8 838
Співпраця Росії та КНДР набирає обертів: чого можна очікувати
0
Що потрібно зробити з капустою на грядці наприкінці літа, щоб не згнила і не була атакована шкідниками
0
Чотири знаки Зодіаку, яким найближчими днями щедро усміхнеться Всесвіт
0
Брітні Спірс збрехала про третю дитину й ошелешила Мережу: що насправді відбувається у житті зірки
0
Три знаки Зодіаку нарешті подолають період невдач і здобудуть бажане
0
Названо продукти, які виводять з організму зайву рідину і прибирають набряки: додайте до свого раціону влітку
0
Вагітність-сюрприз: дівчина дізналася про дитину за 17 годин до її народження
0
Три роки війни попереду: українцям оголосили важливе попередження
0
Медики розповіли, як знизити ризик захворювань печінки
0
Вносять розлад у стосунки, притягують невдачі: які квіти не можна приносити в дім
0
Які знаки Зодіаку отримають несподіваний прибуток вже цього тижня
0
Як з допомогою народних засобів позбутися попелиці на огірках
0
Ніколи не кажіть "скурпульозний": цю помилку роблять майже всі українці
0
Медики назвали види раку, які частіше уражають жінок

Медики назвали види раку, які вражають жінок різного віку. ...

Починають шукати це на стороні: п'ять речей, яких не вистачає чоловікам у шлюбі

Кожній парі здається, що у них точно все буде добре. Але ...

Лікарі застерігають: на тілі є точки, яких краще не торкатися

Погодьтеся, є щось майже медитативне у спробі «навести лад» ...