U-News » Здоров'я » Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння
Всі новини

Як правильно зберігати розкриті консерви, щоб не отримати харчове отруєння

Продукти у консервних банках стали невід’ємною частиною нашого життя. Безліч людей використовують у повсякденному раціоні різноманітні консерви: м’ясні, рибні, овочеві.

На жаль, дуже часто після відкриття банки ми не встигаємо з’їсти весь її вміст і він псується. Як правильно зберігати розкриті консерви і зробити так, щоб їх вміст залишався придатним в їжу якомога довше?

Зберігання закритих консервів

Норми для зберігання консервів до та після розтину упаковки дуже різняться. Закриту тару з м’ясними, рибними та плодово-овочевими продуктами слід зберігати при температурі повітря не більше 15 °C і при відносній вологості до 75% у приміщенні, що добре провітрюється. Не варто поміщати закриті консерви в холодильник, оскільки їх смакові якості можуть змінитися на гірший бік. А такі продукти, як згущене молоко, варення або компот, можуть змінити текстуру і зацукритися.

Щоб до відкриття консерви зберігалися стільки часу, скільки вказав виробник на упаковці, крім дотримання режиму температури та вологості, необхідно стежити за збереженням упаковки. Особливу увагу потрібно звернути на металеву тару, оскільки, на відміну від скляної, вона набагато частіше зазнає деформацій та корозії, що істотно скорочує термін зберігання продукту або зовсім робить його непридатним для харчування. У будь-якому випадку, щоб отримати якісні консерви, потрібно купувати банки без вм’ятин, іржі та інших зовнішніх дефектів упаковки. Тоді вони будуть добре зберігатися як у закритому, так і у відкритому вигляді.

Як зберігати відкриті консерви

Будь-які консерви краще відкривати безпосередньо перед їжею чи приготуванням. Зберігати відкриті консервовані продукти рекомендується не більше доби за умови, що вони були перекладені із металевої тари у скляну чи керамічну. Після розтину консервований продукт необхідно зберігати виключно у холодильнику. У ресторанах і магазинах, звичайно, відкриті банки не зберігатимуться довше, правила це забороняють, але в домашніх умовах життя відкритим консервам можна трохи продовжити. Для цього потрібно дотримуватися кількох важливих правил:

Відкривши консерви, перекладайте вміст у герметичний контейнер або інший посуд із кришкою та зберігайте його в холодильнику.

Виконуйте повторну консервацію, зберігаючи верхній захисний шар жиру. Для цього потрібно взяти топлене сало або топлене вершкове масло (для м’ясних консервів), олію без запаху (для рибних чи овочевих консервів) і заливати цим жиром продукт. Підливайте розтоплений жир або масло після кожного забору продукту: так ви захистите його від бактерій та продовжите термін зберігання.

Для збереження смакових якостей після розтину упаковки не виливайте розсіл, соус або сік: у ньому продукт збережеться набагато краще.

Читай U-News в Google News

Читають Коментують
Робітники випадково відремонтували кухню не в тому будинку: як відреагувала господиня
32 047
Знадобилося 20 хвилин: чоловік придумав креативний спосіб провчити галасливого сусіда
30 102
Жінка знайшла заначку, сховану від чоловіка багато років тому: витратити гроші уже не можна
26 708
Медики назвали найкориснішу для здоров’я рибу
21 999
Як позбутися старечого запаху і звідки він з’являється уже після 40 років
20 658
Чоловік не може продати будинок через сусіда та його "витвір мистецтва": що він зробив
20 341
У Мережі висміяли наречену з пишними формами через рвану сукню
15 911
Лікар назвав ягоду, яка провокує проблеми зі здоров’ям у людей після 60 років
11 978
Жирова хвороба печінки: перші "тихі" зміни в організмі назвали лікарі
11 877
Бабуся у масивних окулярах, яка не пам'ятає свій вік, несподівано стала зіркою мережі
10 731
Знайти 3 відмінності між картинками зможе лише найуважніший: складна загадка для розумників
10 720
Онук вирішив прибрати старий занедбаний гараж бабусі й знайшов там справжній скарб: що там було
10 568
Що стало з Оксаною Пекун - співачкою, яка заявляла, що "не цікава пресі"
8 324
Бійці ССО здійснили наліт на позиції росіян у Курській області
0
Може нести шість дронів: розкрито нові можливості українського БПЛА "Довбуш Т10"
0
Агрономи пояснили взаємозалежність розміру цибулі-сіянки та швидкості стрілкування
0
Що покласти у ящик з буряком, щоб пролежав всю зиму і буде смачним до весни
0
Синдром Цезаря: чи є корисним прагнення одночасно робити декілька справ
0
15 способів привернути в дім гроші: що з цього приводу кажуть народні прикмети
0
Як вимити чавунні батареї між секціями: лайфхак для найважчих місць
0
Не знала про український роман чоловіка: як виглядає дружина Саакашвілі та що про неї відомо
0
Вийшло не страшно, а смішно: у мережі з'являються меми про російський "Орешник"
0
Прокручують одне й те саме. Які знаки Зодіаку обтяжують себе зайвими думками
0
Малопомітні, на перший погляд, жести й звички, які можуть вплинути на перше враження про вас
0
У п'яти знаків Зодіаку починається "біла смуга" вже сьогодні
0
Злата Огнєвіч влаштувала зухвалу фотосесію в абсолютно нетиповому образі
0
Три ознаки "хронічного" чоловіка-зрадника. Розпізнати простіше, ніж ви думаєте

"Хронічного" чоловіка-зрадника, як виявилося, розпізнати ...

Олія зі сковороди бризкає на всі боки під час смаження: як цього позбутися

Приготування їжі на сковороді є улюбленим способом, ...

Які речі потрібно встигнути викинути з оселі до Нового 2025 року, щоб залучити щастя і добробут

Важливим етапом святкування Нового року завжди було ...