М'ясо – продукт не з дешевих. На щастя, більшість м'ясних страв можна зберігати кілька днів або переробити їх на нову страву. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань у США (CDC), щоб м'ясо було безпечним для вживання, важливо правильно його зберігати.
CDC попереджає, що перед тим, як відправити м'ясо в холодильник, його потрібно розрізати на невеликі порції. Забирати м'ясо в холодильник потрібно протягом двох годин після приготування. Для їжі, яка залишалася на столі за температури понад 30 градусів (актуально під час літніх пікніків), ліміт становить годину.
Це робиться для того, щоб запобігти зростанню бактерій. У холодильник рекомендується ставити остиглу їжу. Для швидшого остигання рекомендується розрізати м'ясо на маленькі шматки.
За даними CDC, кишкова паличка та сальмонела можуть бути присутніми у м'ясі. При вживанні зараженого продукту може виникнути діарея, інфекції сечовивідних шляхів, респіраторні захворювання та інфекції кровообігу.