Вчені з Університету Іллінойсу провели дослідження, згідно з яким для профілактики раку, особливо підшлункової залози, потрібно їсти селеру. Але цей продукт допоможе і для боротьби із зневодненням
Для профілактики раку селера підходить, завдяки флавоноїду лютеоліну, що міститься в ній. Продукт на 95% складається із води, тому у разі потреби допоможе заповнити добову норму споживання рідини, пише Країна Здоров'я.
Кавун також хороший помічник у боротьбі із зневодненням. Ця ягода на 92% складається з води, містить важливі для організму антиоксиданти та лікопін, вітаміни А, В6 та С. Але в кавуні високий рівень фруктози, тому ягодою захоплюватися не можна.
Помідори потрібно їсти якомога соковитіші. Вони також мають високий рівень лікопіну. У помідорах ця речовина активно впливає на організм, знижує ризик хронічних захворювань і береже від передчасного старіння.