Воду, в якій варять картоплю, деякі люди не викидають, а використовують для лікування різних захворювань. І вчені підтверджують їх правоту.
Вчені з Німецького інституту харчування називають картопляний бульйон відваром Гіппократа і вважають його універсальним засобом.
Так "картопляний відвар" відмінно виводить з організму шлаки і очищає кишківник від слизу, допомагає полегшити симптоми артриту.
Регулярне вживання картопляного бульйону допомагає нормалізувати артеріальний тиск, а при застуді слід подихати над бульйоном, накривши його рушником.
Правда, щоб в картопляному бульйоні збереглися всі корисні речовини, його потрібно правильно приготувати.
Картоплю перед варінням очищати не потрібно, через те, що в шкірці міститься до 50% від загальної кількості вітамінів.
Картоплю потрібно добре промити і занурити в окріп.
Ці секрети допоможуть приготувати справжній лікувальний напій.
Протипоказання:
Картопляний відвар не можна пити людям, що страждають на цукровий діабет, зниженим тиском і алергією.