Яблучний оцет – ферментований продукт, який активно використовується у кулінарії.
При правильному вживанні з його допомогою можна позбутися зайвих кілограмів, нормалізувати артеріальний тиск, продезінфікувати рану
"Натуральний яблучний оцет має хороші антибактеріальні та противірусні властивості, а також застосовується проти грибка.
Ним можна обробляти рани.
Якщо ми приймаємо оцет всередину, то ми ніби проводимо дезінфекцію, пригнічуємо розмноження бактерій, які у нас можуть бути в горлянці, в роті, у шлунку, та покращуємо роботу шлунково-кишкового тракту”, – пояснила Анжеліка Дюваль.
Яблучний оцет сприяє розрідженню крові, він корисний пацієнтам із варикозною хворобою вен, продовжила вона.
"Він розріджує кров, тому що містить велику кількість кислот.
До його складу входять яблучна, лимонна, молочна, нікотинова кислоти.
Людям похилого віку, які страждають на варикозну хворобу вен, коли кров стає густішою, вживання оцту допоможе почуватися набагато краще. оцет усередину, ми можемо регулювати тиск", – додала Анжеліка Дюваль.
За її словами, яблучний оцет сприяє зниженню рівня цукру та холестерину в крові.
Однак пацієнтам з цукровим діабетом, які приймають інсулін, не варто вживати цей продукт, оскільки він робить організм чутливішим до інсуліну, попередила лікар.