Корисні властивості цього продукту явно недооцінені.
Дієтологи відзначають, що картопля багата на вітамін С, містить калій, фосфор, кальцій і магній. Також у ній містяться марганець, цинк, залізо та мідь.
Картопля є чудовим постачальником білка, щоправда, у ньому багато крохмалю. До того ж, в одному середньому овочі міститься приблизно 110 калорій. І тому його часто уникають ті, хто стежить за фігурою або намагається скинути вагу.
Картоплюкорисно запікати або варити в шкірці із пряними травами без додавання олії. Якщо її посмажити, вона втратить усі корисні мікроелементи та перетвориться на калорійний продукт із величезною кількістю шкідливих жирів.
Тим часом медики кажуть, що картопля здатнаполегшити неприємні прояви у жінок під час передменструальних симптомів. Також вона чудово позбавляє темних кіл під очима, розгладжує дрібні зморшки, видаляє омертвілі клітини на шкірі обличчя.
Картопля сприяє зниженню тиску та покращує роботу головного мозку. Більш того, деякі різновиди овочів містять антиоксиданти, які запобігають утворенню пухлин.