Було також виявлено, що олія пригнічує ген, який перетворює жирні кислоти на "поганий" холестерин.
Високий рівень холестерину може мати катастрофічні наслідки для здоров'я серця. Контроль рівня є життєво важливим для компенсації серцево-судинних захворювань, таких як хвороби серця та інсульт. За минулі роки вчені дійшли висновку, що ріпакова олія, має потужні властивості, які можуть знизити рівень холестерину.
При нормальному рівні холестерин відіграє важливу роль у організмі. Він допомагає виробляти багато гормонів і вітамін D. Але "поганий" холестерин ЛПНЩ може закупорити ваші артерії. Коли ви маєте високий рівень холестерину ЛПНЩ, існує значний ризик серцевих захворювань.
Це відбувається, коли речовина відкладається у стінках артерій та обмежує приплив крові до серця. Однак було показано, що ріпакова олія допомагає регулювати розщеплення холестерину в крові та сприяє створенню здорового жиру.
Вживання ріпакової олії може знизити рівень "поганого" холестерину на цілих 20 мг статинів. Пізніші дослідження підтвердили позитивний ефект ріпакової олії і допомогли нам зрозуміти, чому вона має такий потенціал.
Смажена ріпакова олія (120 і 150 градусів за Цельсієм) "пригнічує" гени, які пов'язані з перетворенням жирів на "поганий" холестерин ЛПНЩ.
Це також збільшило вироблення кислоти у печінці, яка відповідає за розщеплення жирів. Згідно з дослідженням, можливо, внаслідок цих змін ріпакова олія "полегшила" загальний рівень холестерину в крові.
Ефекти можуть бути пов'язані з високим рівнем α-ліноленової кислоти та поліфенолів.
Ліноленова кислота - це природний жир, який часто використовується в ліках для лікування таких захворювань, як псоріаз та екзема, а також хвороб серця.