Пропонуємо вам приготувати смачні овочеві котлети у складі яких немає м’яса, але виходять вони дуже смачними. Подаємо їх з соусом на основі сметани та майонезу. Думаємо, вам сподобається.
Інгредієнти:
- Вершкове масло – 20 г.
- Рослинна олія – 1 ст. л.
- Цибуля – 1 шт.
- Капуста – 500 г.
- Яйця – 2 шт.
- Манна крупа – 3-4 ст. л.
- Сіль – 0,5 ч. л.
Приготування:
Спочатку обсмажуємо 1 невелику цибулину на олії з додаванням вершкового масла. Обсмажуємо до прозорості і даємо трохи охолонути.
Капусту шаткуємо невеликою соломкою, і відправляємо у відповідний посуд. Заливаємо холодною водою, не солимо. Ставимо на плиту та після закипання варимо приблизно 7-9 хвилин на середньому вогні.
Капусту відкидаємо на друшляк і даємо стекти воді, а капусті трохи охолонути.
Тепер капусту віджимаємо у будь-який зручний спосіб.
У віджату від зайвої рідини капусту, додаємо обсмажену цибулю і 2 яйця.
Додаємо також сіль, улюблені спеції до смаку (якщо бажаєте).
Потім висипаємо у “фарш” манку, перемішуємо і даємо постояти 10 хвилин.
Формуємо котлети. Для зручності руки краще змочити водою.
Обсмажуємо заготовки до рум’яності з одного боку.
Потім перевертаємо на інший та зменшуємо вогонь, накриваємо кришкою і доводимо до готовності під кришкою.
Подаємо зі сметаною чи соусом на її основі: ми в сметану додали майонез (50 на 50), натерли маринований огірок, додали часник і перемішали.
Можна додати кріп і, якщо потрібно, щіпку солі.
Смачно і в теплому, і в холодному вигляді.