Такі продукти втрачають не лише свої смакові якості, а й корисні властивості.
Ведучі кухарі назвали сім продуктів, які не варто купувати у замороженому вигляді. Їх краще уникати у холодильних відділеннях магазинів та брати лише свіжими.
Першою у списку знаходиться броколі. Овочі страждають через заморожування. Шеф-кухар Джессіка Рандхава запевняє, що це проблема всіх хрестоцвітих овочів. Вони втрачають більшу частину смаку після такої обробки. Для броколі проблема посилюється ще й втратою своїх корисних речовин.
Кухар Дана Буджальськи заявила, що наступними у списку стоять трави. Вона сама ніколи не купує їх у замороженому вигляді і не рекомендує це робити іншим. Вони можуть виглядати досить непривабливо після розморожування, а смак далекий від такого у свіжого продукту.
Морські гребінці займають теж місце у списку. Частину виробників додають у них воду. Через це вже на етапі приготування морепродукти можуть стати жорсткими, а також зменшитись у розмірі.
Хліб після заморожування змінює свою консистенцію. Купуючи його в замороженому вигляді, споживачі ризикують неприємно здивуватися відчуттям від його смаку. Хліб завжди залишається найкращим саме у свіжому вигляді.
Шеф-кухар Сьюзан Ірбі назвала забороненою для покупки замороженому вигляді полуницю. Ягода буквально розпадається через охолодження до негативних температур. Смак у результаті псується, а приготувати з продукту, що пройшов таку обробку ходом, можна лише компот.
Котлети для бургерів повинні купуватись виключно у свіжому вигляді. Кухарі наголошують, що приготувати страву можна по-різному, але найкращий смак буде при використанні свіжого яловичого фаршу.
Завершує список заварне тісто, що дуже погано переносить процес заморожування. Тому ніякі десерти з нього не повинні проходити через охолодження до негативних температур.