Деяку їжу не варто заморожувати, тому що її склад і властивості після цього змінюються не на краще.
Про це попередила доктор медичних наук, лікар-дієтолог Маріят Мухіна.
Серед продуктів, які втрачають харчову цінність при заморожуванні, фахівець в інтерв'ю назвала зелень і трави, оскільки в них руйнується хлорофіл, губляться вітаміни, а також антиоксидантна активність цих продуктів.
Єдине, що залишається, — клітковина.
Також лікар порадила не заморожувати багаті водою овочі, включаючи огірки, помідори та кабачки.
Адже після цієї процедури вони втратять міцність та пружність.
При цьому у свіжому вигляді їх вже не можна буде вжити, а вдасться лише додати гарячі страви.
Також погано переносять заморожування банани, після неї вони на смак не відрізняються від трави.
Ще однією "небезпекою" заморозки експерт назвала її здатність змінювати структуру білка.
Також зберігання в морозильнику протипоказане мигдалю, арахісу та фундуку через вплив мінусових температур на активність поліненасичених жирних кислот.