Люди спокійно можуть їсти сиру рибу та суші, при цьому не бояться отруїтися.
Проблема в тому, що паразити та бактерії в деяких видах сирого м’яса, таких як свинина або курка, є набагато небезпечнішими, ніж ті, які можуть жити в рибі.
Вживання будь-якого виду сирого м’яса є ризикованим, хоча деякі з них є більш небезпечними, ніж інші. Це залежить від того, як порізане м’ясо, де та в яких умовах воно зберігається. Сира риба може бути заражена небезпечними паразитами, але, як правило, якщо вона була заморожена або пройшла обробку на чистій кухні, то може вважатися безпечною.
Багато шкідливих мікробів живуть у кишечнику великої рогатої худоби, а не в його м’язах. Яловичина може бути заражена, якщо м’ясник проколює шлунково-кишковий тракт тварини. Таким чином, сирий стейк може бути заражений бактеріями, що живуть на поверхні.
Зазвичай високої температури достатньо, щоб убити будь-яку інфекцію на поверхні шматка, тому можна без побоювань їсти стейк будь-якого ступеня прожарювання, тому що всередині м’ясо буде стерильним.