Згідно з деякими дослідженнями, деякі фруктові соки можуть збільшити ризик раку стравоходу на 70%.
Споживання цукру зростає у всьому світі. При цьому велику кількість цукру люди споживають непомітно для себе. Особливо небезпечні, на думку експертів, солодкі напої та фруктові соки із пакету.
Фруктові соки, природно, містять низку натуральних антиоксидантів і живильних мікроелементів, але їх основним недоліком для здоров’я є високий вміст цукру. Також вони також містять дуже низький рівень клітковини в порівнянні з цілісним фруктом.
Однак основна небезпека полягає у вмісті вільного цукру в соку, оскільки це безпосередньо сприяє надмірному споживанню енергії.
Якщо ви п’єте такі соки постійно – це може призвести до збільшення ваги, що є сумнозвісним попередником раку.
Одне з останніх досліджень показує, що цукор та підсолоджені напої можуть підвищити ймовірність цього раку на 70 і більше відсотків, зазначають фахівці.