Фахівці розповіли, які продукти харчування можуть збільшувати ризик серйозних станів, у тому числі інсультів та серцевого нападу, оскільки їхнє вживання сприяє підвищенню артеріального тиску.
Небезпечними для здоров’я експерти назвали продукти з великим вмістом солі, у тому числі ковбасні вироби, булочки та хліб, супи та піца, а також продукти з цукром – багато його міститься у протеїнових батончиках, спортивних напоях, фруктових соках.
Зазначається, що цукор спричиняє ожиріння, але він також є основним фактором підвищення тиску.
Також підвищувати рівень артеріального тиску може вживання обробленого м’яса та м’ясних делікатесів, оскільки в них міститься велика кількість натрію, що порушує його нормальний баланс в організмі та призводить до затримки рідини.
Ще однією небезпечною групою продуктів спеціалісти назвали трансжири. За їх словами, дієта з великою кількістю трансжирів збільшує ризик захворювань серця та гіпертонії. Трансжири містяться в червоному м’ясі, жирному молоці та олії, курячій шкірі, замороженій піці, чіпсах та пончиках.
Автори також порекомендували виключити алкоголь, оскільки зловживанням може різко підвищити тиск. Такий ефект зумовлений великим вмістом цукру та калорій, а отже, існує ризик ожиріння та підвищення ризику гіпертонії.