Святковий стіл у новорічні свята, як правило, багатий на різні закуски, салати, гарячі страви та алкоголь.
Але змішання спиртних напоїв та всіляких смаколиків може призвести до неприємних наслідків для організму.
Які продукти не можна змішувати з алкоголем, розповів лікар-гастроентеролог, кандидат медичних наук Марат Зіннатуллін.
”Краще за все не зловживати спиртним і не переїдати. Крім того, не пийте на голодний шлунок, особливо газовані вина та шампанське. Всі вони сприяють швидкому сп’яненню та підвищенню кислотності шлункового соку, що може негативно позначитися на здоров’ї людей, які страждають на захворювання шлунка “, – пояснив гастроентеролог.
Він також не рекомендував захоплюватися різними соліннями, консервованими огірками та помідорами.
За словами лікаря, гострі страви та мариновані закуски збільшують навантаження на кишківник.
Це стає причиною газоутворення, дискомфорту та порушення стільця.
Крім того, краще не закушувати алкоголь жирними сортами м'яса та салом. Інакше буде завдано удару по підшлунковій залозі.
При переїданні сумним підсумком свята виявляться гострий панкреатит або загострення захворювання, що вже є.